Mor als 73 anys el periodista Jordi Garcia-Soler, especialista en la Nova Cançó
Jordi Garcia-Soler, periodista i especialista en la Nova Cançó

Mor als 73 anys el periodista Jordi Garcia-Soler, especialista en la Nova Cançó

Havia dirigit el programa "Converses" a Catalunya Ràdio, un espai d'entrevistes en profunditat amb personalitats de la vida catalana

RedaccióActualitzat

Mor als 73 anys el periodista Jordi García-Soler, especialista en la Nova Cançó. Havia dirigit el programa "Converses" a Catalunya Ràdio, un espai d'entrevistes en profunditat amb personalitats de la vida catalana. García-Soler ha mort d'un infart després que fa pocs mesos va superar un càncer de pulmó. 

 

Nascut a Barcelona l'any 1947, des de feia més de 50 anys col·laborava als mitjans de comunicació, on feia anàlisi política, informació cultural, i sobretot parlava de la música catalana.

Entre 1964 i 1984, va publicar centenars d'articles sobre la Nova Cançó a gran nombre de diaris i revistes. Entre les catalanes hi havia Serra d'Or, El Correo Catalán, Destino, Tele-estel, Tele/eXpres, La Vanguardia, Diario de Barcelona, Catalunya Express, Fotogramas, Mundo Diario, Avui, L'Hora, El Noticiero Universal, El Periódico de Catalunya, Dossier Econòmic i Actual.

L'any 1976 va publicar el primer llibre monogràfic sobre el fenomen de la Nova Cançó i 20 anys més tard va escriure "Crònica apassionada de la Nova Cançó", un recorregut de la Nova Cançó des dels inicis fins als nostres dies.

Des de 1976 també va treballar a la ràdio i la televisió. Col·laborant a programes de Ràdio Joventut de Barcelona, Ràdio Barcelona, COM Ràdio, Catalunya Ràdio i Catalunya Cultura. Per la televisió va fer programes al Circuit Català de TVE, TV3, Canal 33, TV L'Hospitalet. A TV3 va ser subdirector i guionista de la sèrie de programes "Totes aquelles cançons".

Jordi Garcia-Soler va ser membre del Consell d'Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.I va crear el departament de comunicació del PSC, partit del qual era militant.

Anar al contingut