A l'oscaritzada "Carros de foc", Ben Cross interpretava l'atleta Harold Abrahams
A l'oscaritzada "Carros de foc", Ben Cross interpretava l'atleta Harold Abrahams

Mor als 72 anys Ben Cross, actor de "Carros de foc" i "Star Trek"

Actor provinent del teatre, Cross va debutar al cinema amb "Un pont massa llunyà" i va actuar en un centenar de pel·lícules i sèries de televisió

Actualitzat

L'actor britànic Ben Cross ha mort als 72 anys a Viena. Intèrpret de llarga trajectòria, la pel·lícula que el va fer més conegut va ser "Carros de foc", en què va interpretar l'atleta Harold Abrahams, campió olímpic dels 100 metre llisos als Jocs Olímpics de París, l'any 1924.

La pel·lícula va guanyar quatre premis Oscar l'any 1981, entre els quals hi havia el de millor pel·lícula i el de millor banda sonora, composta per Vangelis.

 

 

Nascut a Londres el 1947, Cross va debutar l'any 1977 a "Un pont massa llunyà", una pel·lícula sobre la Segona Guerra Mundial dirigida per Richard Attenborough i protagonitzada per Sean Connery i Michael Caine. Des d'aleshores, va actuar en un centenar de pel·lícules i sèries de televisió.

Actor provinent del teatre i format a la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic britànica, va ser membre de la Royal Shakespeare Company. Més recentment, va actuar a la pel·lícula de "Star trek" de l'any 2009, dirigida per J.J. Abrams, en la qual va interpretar Sarek, el pare de Spock.

 

 

La filla de Cross ha anunciat la mort del seu pare al Facebook de l'actor:

 

 

"Estimats fans de Ben Cross. Soc la seva filla, Lauren. Tinc el cor trencat en compartir amb vosaltres que el meu estimat pare ha mort fa unes hores. Estava malalt des de feina un temps, però va tenir una forta recaiguda la setmana passada. La premsa anunciarà aviat la seva mort, simplement volia que tots vosaltres -els seus fans més lleials i manyacs- ho sabéssiu abans per mi. Gràcies pel vostre suport al llarg dels anys. Ell va gaudir de debò interactuant amb vosaltres."

 

Ben Cross, com a príncep Malagant a
Ben Cross, com a príncep Malagant a "El primer cavaller"

 

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut