Montcada vol aliar-se amb altres municipis per denunciar Endesa pels talls continus

L'Associació de Veïns ja fa temps que es queixa d'aquests talls en el subministrament i apunta com a causa principal que les instal·lacions són obsoletes

Oriol Llach Estrella

L'onada de fred i l'increment dels preus de l'electricitat dels últims dies han acabat amb la paciència dels veïns del barri de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac. Ja fa mesos que es produeixen talls en el subministrament elèctric en una de les zones del municipi on més es concentren famílies vulnerables, però des de mitjans de desembre que s'han incrementat de forma destacada.

L'Ajuntament es mostra preocupat per la situació perquè els talls també afecten l'enllumenat públic i fa una crida a altres municipis del Vallès Occidental per emprendre accions legals contra Endesa.

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac:

"Ens consta que Sabadell, Ripollet i Cerdanyola estan en la mateixa situació. Fem una crida per sumar esforços davant d'Endesa per fer una denúncia col·lectiva. Estem parlant amb el Consell Comarcal per organitzar-nos."

 

L'Associació de Veïns ja fa temps que es queixa d'aquests talls en el subministrament de l'electricitat i apunta que la principal causa són les instal·lacions, que considera obsoletes, i rebutja frontalment les explicacions d'Endesa, que assegura que durant tot el mes de desembre i fins a l'actualitat no hi ha hagut cap avaria a Montcada i Reixac. Segons la companyia elèctrica, el motiu dels talls són les connexions irregulars que provoquen una sobrecàrrega a la xarxa i fan saltar els sistemes de protecció.

José Luis Conejero, president de l'Associació de Veïns de Can Sant Joan:

"Quan hi ha una avaria sempre l'atribueixen als veïns. Són excuses de mal pagador, això de traslladar les culpes als altres. El que han de fer és començar a fer les coses ben fetes. És indignant que diguin que estem cultivant marihuana aquí al barri."

 

El cas de la María i el Fernando

 

La María i el Fernando són un matrimoni que fa més de quaranta anys que viuen a Can Sant Joan i asseguren que mai havien viscut una situació com la que els ha tocat viure durant l'últim mes.

Els talls van començar a mitjans de desembre, just quan havien omplert el congelador amb menjar per a les festes de Nadal. Des de llavors, un dia sí i un dia no es queden sense llum. Quan han tingut sort, s'ha resolt la incidència en dues hores i mitja, però també hi va haver un dia, un dels més freds d'aquest hivern, que van estar catorze hores a les fosques.

La María assegura que ja no saben què fer:

"A mi m'està començant a afectar els nervis. Estic molt intranquil·la. Tot el dia pendent de si se'n va o no se'n va la llum. Cuino el sopar al migdia per si de cas, escalfem la casa molt més del necessari pensant en quan ens quedarem sense calefacció. Ens hem de dutxar a corre-cuita perquè no ens agafi el tall a mitja dutxa. Així no podem viure."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut