Mònica Serra, regidora de Besalú: "Celebrem que en Lluís sigui a casa però encara no podem dir que tornem a la vida normal"

Mònica Serra, regidora de Besalú: "Celebrem que en Lluís sigui a casa però encara no podem dir que tornem a la vida normal"

Mònica Serra, regidora de Besalú: "Celebrem que en Lluís sigui a casa però encara no podem dir que tornem a la vida normal"

ACN Besalú.-El municipi de Besalú (Garrotxa) viu aquest divendres amb cert alleugeriment l'endemà que el seu alcalde i vicepresident primer del Parlament, Lluís Guinó, quedés en llibertat amb mesures cautelars després de declarar davant del Tribunal Suprem. Guinó ha arribat al poble a primera hora del matí i, de moment, no se l'ha vist. A l'Ajuntament, però, avui s'ha treballat amb normalitat tot i que alguns dels regidors van acompanyar-lo ahir a Madrid i també han tornat de matinada. La regidora de Comerç, Mònica Serra, ha celebrat que ja sigui a casa i ha assegurat que ahir "tot el poble estava amb el cor encongit". Tot i això, admet que no podran "fer vida normal fins que tot això s'acabi". Els veïns també han viscut amb neguit el procés. Guinó, que fa més de 20 anys que ostenta l'alcaldia, és una persona molt coneguda al poble. Per això, els seus habitants i comerciants celebren que el jutge l'hagi deixat tornar cap a casa.

Lluís Guinó ja està a casa després de declarar com a investigat davant del Tribunal Suprem ahir dijous pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Ha arribat aquest matí a primera hora després de tornar de Madrid ahir a la nit. Cap a les nou del matí ha fet un tweet on deia "No hi ha prou paraules per agrair-vos el suport i l'escalf, gràcies"'. De moment, però, no se l'ha vist pel poble. L'alcalde arribava unes hores després que ho fes la comitiva formada per una quarantena de persones entre veïns i membres de l'equip de govern, que el va acompanyar durant tot el dia a la capital espanyola. Entre ells, hi havia Serra. La regidora ha explicat que van arribar a Besalú cap a les sis del matí però que avui l'Ajuntament treballava amb normalitat, tot hi haver dormit poc. Hi ha un cert alleugeriment però la sensació general és que, malgrat que ha quedat en llibertat, el procés encara no s'ha acabat. Serra assegura que ahir "tot el poble" estava " amb el cor encongit" seguint els esdeveniments. De fet, van haver de tornar de Madrid sense saber què havia decidit el jutge del Suprem. Durant tota la jornada no van parar de rebre missatges i mostres de suport. Tant és així, que alguns dels veïns fins i tot van pagar seient sense ocupar-lo per ajudar a finançar l'autobús del viatge. "Celebrem que sigui a casa però encara no podem dir que tornem a la vida normal", afirma la regidora. "Però no és una eufòria al 100% perquè ens hauria agradat que no hi hagués cap mesura cautelar", afegeix. "Teníem por que se'l quedessin"Els veïns i comerciants del municipi també han celebrat aquest divendres que el seu alcalde des de fa més de 20 anys hagi pogut fer el viatge de tornada. No les tenien totes tenint en compte els empresonaments dels consellers destituïts en "compliment de l'article 155" la setmana passada. Guinó és una persona molt coneguda al poble i tothom s'alegra del desenllaç que va tenir la jornada d'ahir. És el cas de l'Anna Abulí, que resideix al poble i treballa en una fleca al costat de l'Ajuntament. "Vaig anar a dormir tardíssim, a casa estem tots molt nerviosos i afectats. Ens fa molta pena i no entenem com hem arribat a aquesta situació", afirma. "Si el veiés ara li diria, com a mínim, que ens hem alegrat molt que no hi hagués presó perquè per ell és una descàrrega molt forta", remarca. Malgrat això, insisteix que li sap "molt greu que continuï passant el que està passant". La Maria Serra, que regenta una carnisseria al centre, temia que "se'l quedessin". "Ara que ha sortit, ens hem tret un pes de sobre", assegura. Coneix en Lluís des que era petit i diu que se l'estimen "molt"". "Ahir em sentia molt malament perquè veus que estan agafant gent sense haver fet res i penso: també et poden agafar a tu", insisteix. Compara la situació actual amb "èpoques passades". "Ja ho havia sentit a dir als meus pares però viure-ho canvia molt", afegeix.