Barcelona

Molt bona ocupació hotelera durant el pont de la Constitució gràcies a les primeres nevades

Pont de la Constitució amb molt bona ocupació hotelera al Pirineu, gràcies a la neu, de qualitat i amb gruixos considerables. A Lleida, amb les 11 estacions d'esquí ja obertes, parlen d'una ocupació del 80 per cent.

RedaccióActualitzat

Les nevades de les darreres setmanes han permès a les estacions d'esquí del Pirineu obrir les portes en dates relativament primerenques i això ha atret molts turistes cap a les comarques de muntanya. Les estacions funcionen a ple rendiment durant el pont.

A Lleida, l'ocupació a peu de pistes pot arribar fins al 95 per cent. A la resta del Pirineu la mitjana és del 60 per cent, mentre que les comarques de la Plana se situen al 40. Juan Antonio Serrano, president de la Federació d'Hostaleria, ha destacat el bon inici de la temporada d'esquí, amb una previsió del temps molt bona per a aquests tres dies. A més, Serrano ha subratllat la qualitat "excepcional" de la neu caiguda en gran quantitat i de manera anticipada i el ple funcionament de totes les estacions de la demarcació. Tot això fa preveure, segons ha explicat, un bon pont i, en general, una bona temporada. Pel que fa al turisme rural, l'ocupació se situarà al voltant del 80 per cent.

A Girona, també a la muntanya, l'ocupació s'enfila fins al 75 i el 90 per cent. A la Cerdanya, per exemple, s'espera un 90 per cent d'ocupació, i al Ripollès i a la Garrotxa, la previsió baixa fins al 75 per cent. Segons la Federació d'Hostaleria de la demarcació, les estades cada vegada són més curtes i la major part dels visitants són turistes de proximitat. A les cases rurals, la previsió és similar a la dels hotels, d'un 90 per cent a la Cerdanya i al Ripollès i d'un 70 per cent a les comarques no pirinenques.

A la Catalunya Central, les cases rurals ja tenen un 75 per cent d'ocupació i això és el 10 per cent més que l'any passat durant el mateix pont. Josep Maria Solé, de la  Federació de Cases Rurals de l'Interior, creu que hi ha ajudat el fet que el Dia de la Constitució hagi caigut en divendres.

Finalment, a Barcelona ciutat, els hotels arriben al 50 per cent d'ocupació, el 5 per cent més que fa un any, i a Tarragona, tant a la Costa Daurada com a les Terres de l'Ebre, les previsions són sensiblement inferiors a les de l'any passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut