Mollerussa té els indicadors disparats i endureix les restriccions anti-Covid
Repartiment de mascaretes al mercat setmanal de Mollerussa

Mollerussa té els indicadors disparats i endureix les restriccions anti-Covid

A la Vall d'Aran, 9 de cada 10 casos de Covid són de la variant britànica, mentre que a Tàrrega relaxen les mesures especials per la millora de les dades

RedaccióActualitzat

Mollerussa fa més dures les restriccions anti-Covid durant almenys una setmana perquè té els indicadors disparats. La capital del Pla d'Urgell ha passat de 46 casos a principis de febrer a pràcticament 80 l'última setmana.

De totes les proves que es fan el 14% surten positives, cosa que ens diu que hi ha molta transmissió comunitària i que el virus circula sense control.

 

Això, en plena expansió de la variant britànica a Catalunya, on la baixada de casos s'ha estancat i la velocitat de contagi ha tornat a superar l'1, el límit que indica que la pandèmia està en expansió.

A Mollerussa, el risc de rebrot arriba a 1.259,52, molt alt, i la incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants puja a 1021,59.


Més restriccions als equipaments municipals i control als llocs de reunió

Davant d'això, l'Ajuntament de Mollerussa ha pres mesures com repartir mascaretes al mercat setmanal, tornar a fer classes telemàtiques a l'Escola Municipal de Música o restringir a l'esport federat l'ús d'instal·lacions esportives municipals, excepte la piscina coberta, o que a la biblioteca comarcal només s'ofereixi préstec amb cita prèvia.

També s'han ajornat les visites escolars al Museu de Vestits de Paper.

Mollerussa, amb indicadors disparats, endureix les restriccions i vacuna els majors de 80
Vacunació de gent gran a l'espai firal de Mollerussa, aquest 24 de febrer


A banda, la policia local i els agents cívics extremaran la vigilància a les zones en què s'ha detectat que són punt de trobada habitual i on hi ha un cert relaxament de les mesures de prevenció. És el cas d'algunes instal·lacions esportives a l'aire lliure, que estan tancades però són lloc de reunió.

A més, es mantindran els controls a comerços, bars i restaurants per vetllar pel compliment de les restriccions vigents.

 

 

Comença la vacunació dels més grans de 80

A més, a Mollerussa ha començat aquest dimecres la vacunació de les persones de més de 80 anys i els seus cuidadors o dels grans dependents, en total unes 2.500 persones. La vacunació es fa als pavellons de la fira. Cada hora està previst inocular 36 persones. En la primera jornada, han estat 200 els vacunats.

Un cop administrada, els vacunats s'havien d'esperar, com a mínim, uns 15 minuts en una zona que s'ha habilitat als espais firals.

S'espera que la campanya de vacunació al Pla d'Urgell s'acabi a finals de març.

 

 

El 92% dels casos són variant britànica a la Vall d'Aran

A la Vall d'Aran la velocitat dels contagis no afluixa. En l'última setmana els casos s'han disparat i, remarca el govern aranès, el situen com "el territori amb el risc de rebrot més alt de tot Catalunya".

Un informe epidemiològic del Departament de Salut basat en la seqüenciació de 24 mostres de pacients positius per Covid-19 a l'Aran conclou que el 92% corresponen a la variant britànica del virus, cosa que explicaria el notable augment de casos les darreres setmanes.

A l'Espitau hi ha 13 persones ingressades.

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat a Salut mesures per frenar l'expansió del virus al territori i també que els arribin més dosis de vacunes.

 

Tàrrega aixeca les restriccions especials per Covid

On respiren una mica més és a Tàrrega, que ha deixat de tenir transmissió comunitària del virus i per això relaxarà les mesures especials que va aplicar el 5 de febrer per l'increment de contagis.

Reobriran els equipaments municipals d'ús cultural i esportiu, parcs infantils i fonts, tot i que es continuarà vetllant perquè no hi hagi aglomeracions en espais públics. També tornaran les classes presencials a l'Escola Municipal de Música i tots els serveis a la biblioteca.

A la capital de l'Urgell s'han detectat l'última setmana només 10 casos nous de Covid-19. A més, el risc de rebrot i la velocitat de propagació se situen en 218,79 i 0,84 respectivament, molt per sota dels 1.112 i 1,83 de principis de mes.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut