L'obesitat continua sent més comuna entre el sexe femení.
L'obesitat continua sent més comuna entre el sexe femení. (Foto: Reuters)

Més d'una tercera part dels adults que viuen als Estats Units són obesos

Un de cada 3 adults que viu als Estats Units és obès. Un estudi elaborat pel Departament de Sanitat nord-americà entre el 2007 i el 2008 assegura també que un 17% dels nens i adolescents entre els 2 i els 19 anys estan excessivament grassos. L'informe associa l'obesitat amb els ingressos familiars, el nivell educatiu i la raça.

Actualitzat
73 milions d'adults i 12 milions de nens i adolescents d'entre 2 i 19 anys estan obesos als Estats Units. Això va suposar el 2008 un cost sanitari de 140.000 milions de dòlars. És una cinquena part del que va costar rescatar Wall Street aquell mateix any.

L'estudi relaciona obesitat amb ingressos familiars, educació i sexe


L'estudi conclou que la relació entre els ingressos familiars i l'obesitat té més impacte entre les dones que entre els homes. Les que tenen menys recursos econòmics són les més subjectes a ser obeses. També hi associa el nivell educatiu i la raça.

Hi ha altres factors condicionants. Així ho detalla el doctor Bill Dietz, del Centre de Prevenció i Control de Malalties: "Per exemple, durant molts anys a Boston els tres principals veïnats d'afroamericans no tenien ni un supermercat. La gent havia de pujar a un o dos autobusos per anar a comprar menjar i totes les ciutats tenen exemples com aquest, on el menjar no és a prop, i si ho és es ven en botiguetes que no tenen les instal·lacions per proporcionar menjar congelat, fresc o productes 'light', com ara llet desnatada".

L'estudi determina l'obesitat a partir d'un índex de massa corporal igual o superior a 30, i el nivell de pobresa, en uns ingressos anuals de 29.000 dòlars.

Calcular l'índex de massa corporal (IMC)

L'índex de massa corporal (IMC) és el marcador diagnòstic que han escollit totes les societats científiques per a l'estudi de l'obesitat. Es defineix com el pes de l'individu expressat en quilos dividit per l'alçada al quadrat expressada en metres, és a dir: IMC = pes (kg) / alçada² (m).

No obstant això, s'ha de tenir en compte que l'IMC és un indicador de la corpulència de l'individu. Això significa que persones amb una musculatura molt desenvolupada poden ser classificades de forma errònia com a obesos.



Anar al contingut