Barcelona

MES comença a caminar buscant l'equilibri entre els drets socials i els nacionals

Moviment d'Esquerres neix de la unió de Nova Esquerra Catalana i Moviment Catalunya i ja ha tancat 45 llistes per a les pròximes eleccions municipals

RedaccióActualitzat

Moviment d'Esquerres, el partit que neix de la unió de Nova Esquerra Catalana i Moviment Catalunya, ha fet avui l'assemblea fundacional.

MES, que engloba exconsellers escindits del PSC com Marina Geli, Antoni Castells i Montserrat Tura, neix amb l'ambició de no interposar els drets nacionals als socials i viceversa.

Amb la mirada posada en les municipals i les catalanes volen, diuen, no ser només reformistes, sinó també rupturistes amb la corrupció, el frau fiscal i l'estat espanyol, que no deixa decidir els catalans.

MES vol "facilitar el canvi a un govern d'esquerres" als ajuntaments i consells comarcals i estenen la mà a dialogar. De moment, ja s'han tancat 45 llistes electorals amb ERC, 3 amb ICV i 3 amb només membres de MES.

Representants de diversos partits catalanistes han donat suport a l'acte fundacional. També representants d'Òmnium i l'ANC.

MES també ha aprovat una resolució demanant a Marina Geli que mantingui l'acta de diputada, però des de fora del PSC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut