La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, al seu cotxe oficial dimarts passat a Roma (EFE/Massimo Percossi)

Meloni se separa de la seva parella pels seus comentaris sexistes filtrats a la televisió

El periodista Andrea Giambruno es va insinuar a una companya de feina amb frases com "Em puc tocar el paquet mentre parlo amb tu?"

Actualitzat

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha decidit separar-se de la seva parella i pare de la seva filla, el periodista Andrea Giambruno, després que es filtrés una conversa sexista amb una companya de feina al programa d'humor "Striscia la notizia".

En concret, Giambruno va dir a la seva companya, probablement d'una posició laboral inferior: "Em puc tocar el paquet mentre parlo amb tu?" Ella, molesta, li va recriminar que ja ho estava fent.

Ell continua: "Estàs compromesa? Ets una persona de ment oberta?" Fora d'antena, el periodista no es va adonar que el micròfon continuava encès i que la conversa s'estava enregistrant. Per les respostes que dona la treballadora, s'entén que està incòmoda amb aquesta situació.

En un altre moment, se sent Giambruno assetjant la dona amb una proposta d'un trio: "Saps que jo i (nom omès) estem tenint una història? Tot Mediaset ho sap, però busquem un tercer participant perquè fem trios, fins i tot quartets..."

El periodista li insisteix si s'unirà al seu "equip de treball", però que ha de donar alguna cosa a canvi. La seva companya li pregunta si amb la seva competència n'hi ha prou i si hi ha "alguna prova d'aptitud". Ell li respon: "Sí, es folla."

Fotografia d'arxiu d'Andrea Giambruno (EFE/Massimo Percossi)

Meloni: "Li dono gràcies per aquests anys meravellosos"

Aquest escàndol ha fet salivar la premsa italiana, mentre que pràcticament la totalitat de l'arc polític parlamentari s'ha solidaritzat amb Giorgia Meloni.

Amb tot això, la primera ministra ha publicat a les xarxes que els deu anys de relació amb Andrea Giambruno "acaben aquí", juntament amb una fotografia d'ells dos amb la seva filla.

 

Al text, Meloni assegura que "fa temps" que els seus "camins es van separar" i que "ha arribat el moment de prendre'n nota".

I afegeix al missatge: "Li dono gràcies pels anys meravellosos que hem passat junts, per les dificultats que hem travessat i per donar-me el més important de la meva vida, la nostra filla Ginevra".

Per acabar, insinua una possible maniobra política amb la filtració de la conversa: "Tots els que volien debilitar-me colpejant-me a casa haurien de saber que, per molt que la gota vulgui perforar la pedra, la pedra continua sent pedra i la gota només és aigua".

Mediaset estudia accions contra Giambruno

Mediaset, el gegant televisiu on treballa Giambruno, ja ha decidit suspendre'l temporalment del programa "Diario del giorno". De moment, han obert una investigació per analitzar si el periodista ha violat el codi ètic del grup televisiu i després prendran una decisió, fins i tot l'acomiadament.

Fa uns mesos, Giambruno va protagonitzar una altra polèmica quan va dir, al seu programa, que "si evites emborratxar-te, evites també el llop", referint-se a uns casos de violència sexual que havien commocionat el país.

En aquell cas, la primera ministra Meloni va sortir a defensar-lo assegurant que la seva intenció era alertar les dones.

ARXIVAT A:
Masclisme
Anar al contingut