Mataró s'ha quedat sense policia local les nits d'aquest cap de setmana

L'Ajuntament nega una mala planificació i ho atribueix a un conflicte laboral, mentre que el sindicat policial SPL/CME assegura que falten agents

Actualitzat

Mataró, una ciutat de 127.000 habitants, s'ha quedat dues nits seguides sense servei de policia local perquè no hi ha agents disponibles. Divendres, els policies del torn de nit no van anar a treballar, al·legant motius de salut.

Si algú s'adreçava a la policia local entre les deu de la nit i les sis del matí el dirigien als Mossos d'Esquadra o al 112. La primera nit, amb un cartell enganxat a la comissaria, segons ha informat la revista Capgròs de Mataró. La segona, amb un agent que n'informava de paraula, segons ha comprovat TV3.

 

 

L'Ajuntament de la capital del Maresme ho atribueix a un conflicte laboral i nega que falli la planificació. El sindicat policial SPL/CME assegura que no es tracta d'un acte de protesta i reclama més personal.

El sindicat ha explicat que els efectius ordinaris han anat minvant des del 2005, mentre es reforçava la policia de barri, i reclamen "un servei digne a la ciutadania i que els agents treballin amb seguretat", segons ha dit al canal 324 Sebastián Abolafio, portaveu de l'SPL/CME.

També ha denunciat que a la comissaria "hi ha un dipòsit judicial i tot l'armament dels policies, que hi va quedar tancat sense cap seguretat".

Els Mossos van ser informats oficialment que no hi ha policia local de nit i han tingut més feina.
ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut