Munté al costat del president Mas (Toni Albir/EFE)
Munté al costat del president Mas (Toni Albir/EFE)
Barcelona

Mas vol optar a la presidència del nou partit fent "tàndem" amb Neus Munté

Fonts del partit han assegurat que l'aposta de Mas per a aquesta presidència bicèfala és l'actual vipresidenta del govern, Neus Munté

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha explicat les propostes que traslladarà aquest cap de setmana al congrés fundacional de CDC.

Mas ha explicat que ha proposat un "tàndem presidencial", dues persones que hauran de ser un home i una dona, ha especificat. Si aquesta opció tira endavant, ell optarà a aquesta presidència bicèfala i, tot i que l'expresident no ha donat noms en la roda de premsa, fonts del partit han confirmat que la seva aposta és l'actual vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Neus Munté

Aquesta proposta de presidència ha dit que respon a la voluntat de "mostrar la realitat social". Dotze persones, com a màxim, formaran l'òrgan de direcció executiva de la nova formació política.

L'expresident ha volgut remarcar que l'acte d'aquest cap de setmana representa un "moment fundacional", de "naixement" i diferent de la resta de congressos, ja que no hi haurà delegats ni delegades sinó que hi està convidada tota la militància.
 

 

Mas també ha explicat que aquestes darreres setmanes s'ha reunit amb moltes persones tant de Convergència com de fora i ha pogut "recollir moltes opinions" que ha afegit a les seves "pròpies reflexions" per presentar aquesta proposta "tan rotunda, nova i equivalent".

L'expresident ha recordat que de "forma totalment democràtica" es triarà el nom de la nova formació, que es farà públic aquest mateix divendres i que la cúpula del nou partit es decidirà en unes primàries. El seu paper, ha dit, serà "fer de pont entre l'experiència de molts anys i el que ha de començar a néixer a partir d'ara". Mas ha parlat de "gent nova" per al nou partit, que no vol dir que "no tinguin experiència" sinó que "no han estat mai a primera línia".

Anar al contingut