Barcelona

Mas, l'endemà del 8-A: "Senyor Rajoy, posi dia i hora"

El president de la Generalitat es referma que el procés continua i ja pensa en nous "marcs legals" per fer possible el referèndum.

Camacho demana a Mas que accepti democràticament el resultat al Congrés i que truqui a Rajoy i el president li respon que només cal que els citin

RedaccióActualitzat

El "no" del Congrés dels Diputats a cedir les competències per fer una consulta a Catalunya ha estat contestat per Artur Mas. I la resposta és que es tracta d'un punt i a part i que el procés continua. 299 vots en contra de delegar les competències per celebrar una consulta, 47 a favor i una abstenció va ser el resultat final d'una sessió de 7 hores amb la Constitució en primer pla: utilitzada com a faixa paralitzant o proposant-ne la reforma, depenent dels discursos.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat, l'endemà d'aquest resultat, en la sessió de control al govern, que la consulta es farà i ha apostat per la llei de consultes i per "marcs legals internacionals", sense donar-ne més detalls, per complir amb la data del 9-N.

Mas ha assegurat que el debat al Congrés va demostrar que a Madrid no hi ha cap voluntat de donar la veu al poble català, i que Catalunya i Espanya són dos universos diferents. Segons la seva valoració, els grans partits s'atrinxeren darrere de lleis inamovibles que consideren sagrades, però no aconseguiran negar la realitat.

"Senyor Rajoy, posi dia i hora"

El PSC, PP i Ciutadans han criticat novament Artur Mas pel fet que no anés ell personalment a Madrid a defensar el traspàs de la competència. La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha instat el president de la Generalitat a "acceptar com a demòcrata" el resultat del Congrés i a iniciar les negociacions amb el president espanyol. Mas li ha respost que són ells els que es neguen a obrir-les i com si parlés amb el líder del PP a Madrid ha demanat: "Senyor Rajoy, posi dia i hora."

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha preguntat en un to que ha semblat inquisitorial: "Senyor Mas, on era ahir a les quatre de la tarda?" i ha acusat novament el president de covard al mateix temps que ha assegurat que ha perdut el partit per no haver-hi assistit.

El president Mas ha defensat que hagi estat una representació del Parlament, com a representacio del poble català, qui anés a Madrid i ha criticat que PP i PSOE s'atrinxerin darrere lleis inamovibles que consideren sagrades, referint-se a la Constitució.

Iniciativa ha donat per fet que ara l'únic camí possible és el de la consulta.

La sessió l'ha iniciat la CUP fent referència a la metàfora que va utilitzar Rajoy, en comparar una Catalunya indendent amb la illa deserta de Robinson Crusoe.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut