Barcelona

Mas firma el decret que convoca les eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre

Assegura que aquestes eleccions "són iguals en la forma, però seran molt diferents pel que fa al fons"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha firmat el decret de convocatòria de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Ho ha fet en un acte solemne, breu i sobri al Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat. L'acte ha començat amb la lectura del decret per part del secretari de govern, Jordi Baiget. Acte seguit el president Mas l'ha signat. Ha estat un decret idèntic, calcat, al que va signar, per exemple, per convocar les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012. Les d'aquest setembre, però, "són iguals en la forma, però seran molt diferents pel que fa al fons", segons paraules del propi president Mas.

En un breu discurs després de signar el decret, el president català ha justificat la seva decisió de tornar a avançar eleccions pel fet que el govern espanyol ha negat un cop rere l'altra el dret dels catalans a exercir el seu dret a decidir."Som davant un fet excepcional que justifica aquestes eleccions avançades".

Mas ha fet una crida a totes les forces polítiques i coalicions que hi concorreran a què facin les seves propostes des del respecte. I com ja va fer els dies previs al 9-N, ha assegurat que el pròxim 27 de setembre el món tornarà a mirar Catalunya i a demanat a tothom que en sigui conscient i estigui a l'alçada. "Penso que podem fer del 27-S una data assenyalada en la nostra història. La democràcia en té ara l'última paraula. Assumim cadascú la responsabilitat que el moment demana".

Un ajustat calendari

Amb el 27-S ja convocat, als partits, se'ls ha girat feina i que a partir d'ara comencen un ajustat calendari.

  1. Durant la primera quinzena d'agost, els partits que vulguin formar coalicions ho hauran de comunicar a les juntes electorals.
  2. El 26 d'agost, el Diari Oficial de la Generalitat presentarà les candidatures i llistes que s'hi han presentat.
  3. El 31 d'agost es proclamaran les candidatures i llistes definitives.
  4. El dia 11 de setembre començarà la campanya electoral, coincidint amb la Diada i la mobilització convocada per les entitats sobiranistes a la Meridiana.
  5. La campanya del 27-S acabarà el divendres 25. Dissabte 26 serà la jornada de reflexió, i diumenge 27, una de les votacions més transcendentals dels últims 30 anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut