Barcelona

Mas diu que no augmentarà la inversió pública a Catalunya fins a finals del 2012 i demana la col·laboració privada

El president de la Generalitat, Artur Mas, situa l'escenari de retallades pressupostàries fins a finals del 2012. I és que, segons ha advertit en un esmorzar debat amb empresaris a Barcelona, no hi podrà haver inversió pública a Catalunya almenys en un any i mig. Per això, ha demanat la col·laboració privada per tal de compensar-ho. En qualsevol cas, Mas considera contraproduent allargar més temps les polítiques de contenció econòmica ja que poden castigar la modernització del país i les bases de la recuperació econòmica.

Actualitzat
En una conferència en un auditori ple d'empresaris, Mas ha posat calendari a les retallades: no menys d'un any i mig ni més enllà del 2014. "Quant temps podem aguantar això d'aquesta manera sense castigar la modernització del país o les bases de la recuperació econòmica en allò que afecta els poders públics?", s'ha preguntat Mas. En aquest sentit, el president ha sentenciat: "Aquí sí que no podem esperar gaire temps i no pot durar tres o quatre anys sencers". I és que, pel president, amb aquest període de temps "faríem mal a la reactivació".

Sigui com sigui, el president ha advertit que no hi podrà haver inversió pública a Catalunya almenys en un any i mig i ha demanat la col·laboració privada per compensar-ho. En la defensa de la demanda, Mas ha manifestat: "Catalunya és un país ben preparat per abordar una major col·laboració entre els sectors públic i privat", i ha apostat per més "colideratge" entre els dos.

A banda d'avançar que queda un any i mig de sanejament de les finances, Artur Mas també ha pronosticat que els pressupostos del 2012 seran força restrictius. Ara bé, ha deixat clar que a mitjà termini les inversions públiques han de tornar per no frenar la modernització de Catalunya.

El cap de l'executiu català també ha reclamat coratge al govern espanyol per tirar endavant la reforma dels convenis col·lectius. Mas ha avançat que, com més flexible sigui la relació entre empresa i treballador, més ocupació es crearà i també hi haurà més possibilitats que CiU hi acabi donant suport.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut