Artur Mas en una imatge d'arxiu.
Artur Mas en una imatge d'arxiu.
Arenys de Munt

Mas demanarà als partits catalans una posició "conjunta, unitària i consensuada" davant una resposta negativa de Rajoy

El president de la Generalitat vol que la resposta de Rajoy surti del Parlament. El president ha explicat abans de saber el contingut de la carta que portarà la qüestió al debat política general. Assegura que serà l'hora d'una posició "conjunta, unitària i consensuada" dels partits catalans.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, vol una resposta "conjunta, unitària i consensuada" dels partits catalans a la negativa de Mariano Rajoy a la celebració d'una consulta per la independència. Abans de rebre la resposta a la carta que li va enviar al juliol, ja s'ha preparat pel pitjor.

La resposta ha arribat finalment aquest dissabte. El president n'ha parlat abans de saber-ne el contingut, però ja no era optimista: "sembla que la carta que ha de venir de Madrid no dóna una resposta a això que és un clam no d'un govern, ni d'un president, ni d'uns ajuntaments, sinó un clamor d'un país que es manifesta cívicament, pacífica i festiva amb vista al futur".

El president ja ha deixat clar quina serà la seva postura si la resposta de Rajoy no és positiva. A Arenys de Munt, Mas ha explicat que en el pròxim debat de política general, previst per al 24, 25 i 26 de setembre pròxim, demanarà suport als diferents grups parlamentaris per donar una resposta "conjunta, unitària, i consensuada" al govern espanyol.

Mas argumenta que no és el que desitja, perquè "voldria que deixés una porta oberta al diàleg i a la negociació per buscar una sortida que satisfaci a tots: la legitimitat del poble català en les seves reivindicacions i els marcs legals que existeixen".

Mas ha fet aquestes declaracions a Arenys de Munt, on ha inaugurat les noves instal·lacions de l'empresa Frime.
Anar al contingut