Martí Domínguez, Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any per "L'esperit del temps"
Martí Domínguez rep el premi de mans del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri

Martí Domínguez, Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any per "L'esperit del temps"

L'obra de l'escriptor valencià reprodueix les memòries fictícies d'un doctor austríac a l'Alemanya nazi

RedaccióActualitzat

L'escriptor valencià Martí Domínguez ha guanyat el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any per "L'esperit del temps". L'obra narra les memòries fictícies d'un metge austríac a l'Alemanya nazi que, tot i el seu paper decisiu en les polítiques genocides, arriba a guanyar un premi Nobel després de la guerra. La novel·la beu també dels coneixements de Domínguez com a doctor en Biologia.

L'autor de la novel·la fa aquesta reflexió sobre els científics d'aquella època que figuren en la seva obra:

"Molts dels noms que hi apareixen jo els havia estudiat als llibres de text. L'obra d'ells és realment magnífica des del vessant científic, però és que al darrere hi ha una vida que és molt inquietant. Van utilitzar el nazisme per créixer científicament"


El protagonista de la novel·la està interessat en el desenvolupament de les teories darwinistes i es planteja aplicar els estudis sobre el comportament animal al progrés de l'espècie humana. Aquest metge acabarà posant les seves investigacions al servei d'una política i es convertiran en un puntal de les teories que fonamentaven les pràctiques nazis. "Com gent tan brillant pot sucumbir a la temptació d'una infecció col·lectiva i transformar-se en uns Frankensteins", remarca Domínguez.

 

Martí Domínguez, Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any per
Martí Domínguez és periodista, escriptor i biòleg (ACN/Mar Vila)

 

Martí Domínguez és professor de Periodisme de la Universitat de València. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seva feina com a director de la revista científica "Mètode". Com a novel·lista, ha escrit "Les confidències del comte de Buffon", "El secret de Goethe", "El retorn de Voltaire", "El fracassat", "La sega" i "L'assassí que estimava els llibres". També és autor de l'assaig "El somni de Lucreci", que va ser guardonat amb el Premi Carles Rahola. Fa poc ha publicat "Històries naturals", volum il·lustrat per Perico Pastor.

El Premi Òmnium és el més ben dotat per a una obra ja publicada: 20.000 euros per al guardonat i 5.000 euros per a promoció. Els altres finalistes eren "Canto jo i la muntanya balla", d'Irene Solà, i "Sis nits d'agost", de Jordi Lara. Tots tres van tenir un record per al president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

L'any passat va guanyar l'obra "Aprendre a parlar amb les plantes", de Marta Orriols, una novel·la que explica la història d'una dona que ha de superar la mort de la seva parella després d'un accident.

ARXIVAT A:
CulturaÒmnium CulturalLiteratura
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut