Madrid

Mariano Rajoy es presentarà a la reelecció a la presidència del PP

La incògnita ja s'ha desvelat i Mariano Rajoy continuarà al peu del canó al capdavant del Partit Popular. La derrota en les eleccions generals de diumenge havia donat peu a tota mena d'especulacions sobre una possible dimissió del líder del PP, però finalment fonts del partit han filtrat que Rajoy es presentarà a la reelecció com a president de la formació en el Congrés, que s'avançarà al juny. Ell amteix ho ha confirmat i ha argumentat que continuarà al capdavant del partit "perquè és el millor per al PP i per a Espanya". El que no ha revelat, però, és quines cares l'acompanyaran en aquesta nova etapa. L'únic que ha dit és que l'equip serà "renovat".

Actualitzat
Mariano Rajoy afirma que continuarà al capdavant del Partit Popular perquè creu que "és el millor per al PP i per a Espanya". El candidat popular ha argumentat davant l'executiva del partit que l'avalen "haver millorat els resultats", que considera que el projecte que han presentat "és bo per als espanyols" i perquè ha de defensar el dret "de més de 10 milions d'espanyols" que l'han votat. Per això també ha avançat que en aquesta legislatura no canviarà la seva línia d'oposició a l'executiu espanyol i que "farem el que hem dit".

Després de valorar els resultats electorals amb l'executiva, Rajoy ha explicat que el PP ha aconseguit "recollir el vot del centre del país, a més de la dreta", però reconeix que encara han de treballar per aconseguir convèncer "les persones que han donat la seva confiança al partit socialista". El candidat popular també ha admès que "hem de treballar molt a fons a Catalunya i al País Basc per convèncer que som una opció de govern vàlida".

Rajoy ha explicat que proposaran que el seu setzè Congrés, que s'havia de fer l'octubre, es faci al mes de juny, i que sigui obert perquè s'hi pugui presentar qualsevol militant. Mariano Rajoy ja ha avançat que ell es presentarà a la reelecció amb un equip renovat però amb les mateixes idees, i que el seu objectiu és "preparar el terreny per guanyar les eleccions" del 2012. Però Rajoy no ha volgut aclarir si mantindrà en el seu equip a Ángel Acebes o a Eduardo Zaplana.

Durant la reunió, tots els dirigents populars han defensat les posicions que ha defensat Rajoy i també la decisió de continuar al partit. Segons el president del PP català, Daniel Sirera, la "decisió més encertada" era convocar el Congrés obert, en què "es podrà presentar qualsevol candidat que tingui un projecte i un programa". Més tard, en declaracions a "La nit al dia", Sirera ha afimat que "espera i desitja" que Rajoy repeteixi com a líder del partit.

També l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha donat el seu ple suport a l'actual líder de la formació, assegurant que ha expressat el seu "agraïment i orgull a Mariano Rajoy". Per la seva part, la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha negat que vulgui presentar la seva candidatura al congrés de juny, i ha assegurat que el seu únic objectiu és Madrid i donar suport a Rajoy.

Malgrat que Mariano Rajoy no ha comparegut davant dels mitjans fins aquest dimarts, 48 hores després de les eleccions, els principals dirigents de la formació no han qüestionat públicament el lideratge del seu cap de llista i han defensat els "bons resultats" que han aconseguit el 9-M. Dilluns, Rajoy no va participar en la reunió de la cúpula del PP per avaluar els resultats electorals, i el número 2 del partit, Ángel Acebes, va assegurar que se sentien "orgullosos i satisfets" amb Rajoy. Acebes va subratllar que el PP no és un partit de personalismes "perquè el que importen són els valors i els principis."
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut