Barcelona

Maragall vol que el govern prengui les decisions per votació de la majoria dels seus membres

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, vol que el govern prengui les decisions per votació de la majoria dels seus membres, en lloc de per consens com fins ara. D'aquesta manera serien compatibles la continuïtat del tripartit i un hipotètic "no" d'ERC a l'Estatut, ja que permetria aprovar punts del text a què ERC s'oposa. En un comunicat, els republicans han rebutjat aquesta opció.

Actualitzat
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es planteja canviar el sistema de presa de decisions del govern per fer compatible la continuïtat de l'executiu amb un hipotètic "no" d'ERC a l'Estatut.

Segons fonts de Presidència, el canvi consistiria a fer que els acords de govern es prenguin per votació i no per assentiment com fins ara. Això permetria, per exemple, poder tirar endavant punts de l'Estatut que tinguin l'oposició dels republicans. Paral·lelament, Maragall ha relativitzat les divergències dins d'un executiu de coalició com el seu.

En resposta a Maragall, ERC ha emès un comunicat en què afirma que un govern de coalició s'ha de regir per consens i sosté que una votació en un govern d'aquestes característiques ha de ser un fet excepcional i no una norma.
Anar al contingut