Girona

Manifestació de suport a Girona per demanar l'absolució dels detinguts per l'"escamot Dixan"

Unes 200 persones s'han manifestat aquest vespre pels carrers de Girona. Convocats per la Plataforma Aturem la Guerra han demanat l'absolució de l'anomenat "escamot Dixan". La manifestació és un acte més dels que s'estan fent pocs dies abans que comenci el judici a l'Audiència Nacional dels que van ser detinguts per ordre del jutge Garzón en l'anomenada Operació Estany. Es van detenir sis persones, entre Banyoles, Olot i Barcelona, sis algerians que estan empresonats sota la llei antiterrorista des de fa més de tres anys. El judici es farà dilluns i dimarts a Madrid.

Actualitzat
Molts recorden el cas de l'"escamot Dixan", ja que va causar molt rebombori a les comarques gironines. A partir de dilluns seran jutjats els sis algerians acusats de possessió d'armes químiques i pertinença a una cèl·lula terrorista àrab.

El fiscal vol demanar fins a 22 anys de presó, mentre que desenes de manifestants i mocions municipals recullen les tesis de la seva defensa, assegurant que el que la policia va trobar a casa dels detinguts era detergent en pols, silicona per segellar lavabos i dissolvents.

Anar al contingut