Escola Heurom de Perafita
Escola Heurom de Perafita
Perafita

Malestar a l'escola Heurom de Perafita quan els Mossos van retirar els llaços liles

El llaços estaven a les finestres exteriors i els agents no van arribar a entrar a l'escola, que només té 25 alumnes

RedaccióActualitzat

De llaços grocs, els Mossos d'Esquadra a l'escola Heurom de Perafita no en van trobar cap ni un. El que sí que hi havia eren llaços liles penjats des de feia dos anys a les finestres exteriors per reivindicar el Dia de la Dona. Això és el que es van endur els agents d'aquest centre escolar, on aquest dissabte s'ha fet la jornada de portes obertes. Una situació, la d'ahir divendres, que no entenen.

 

 

Anna Capdevila, directora de l'escola Heurom:

"Tenim clar que política i l'escola, tot i que se'n pot parlar, els nens venen amb una motxilla de casa i a vegades surten els temes, però intentem separar-ho al màxim. Tenim famílies de tot tipus i tot és respectable. Aleshores ens agradaria que quedés molt clar que símbols polítics a l'escola no n'hi havia."

A l'escola de Perafita, amb només 25 alumnes, l'únic groc que hi ha són les parets, que fa més de deu anys que estan pintades. Durant la jornada de portes obertes aprofiten per fer manteniment i els pares i mares que hi han participat tampoc no entenien el que ha passat.

 

 

Anna Marsol, mare d'un alumne:

"Els alumnes, a les cinc ja no hi eren, però en moltes escoles encara hi són. Quina imatge tenen els nens de veure arribar la policia arrencant coses de l'escola?"

"Precisament, a Perafita sí que l'escola és pública. Però és que no voten ni tan sols aquí. Es vota en un altre edifici que tenim al poble que es diu El Niu. És que no ho entenc."

Gabriel Rodenes, pare d'un alumne:

"Trobo bastant fort que es presentés aquí una patrulla dels Mossos i arrenqués els llaços liles."

Els agents dels Mossos d'Esquadra es van quedar a les portes del centre i no van arribar a entrar, cosa que sí que va passar en d'altres punts de Catalunya.

És el cas d'escoles i instituts de Caldes d'Estrac, de Badalona i de Rubí, tal com han denunciat alguns pares i mares, i fins i tot els mestres a través de Twitter.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut