Madrid ha administrat el 85% de les vacunes que ha rebut (EFE/Juanjo Martín)

Madrid suspèn la vacunació als sanitaris perquè s'ha quedat "sense vacunes"

En responsabilitza el Ministeri de Sanitat pels criteris de redistribució de les dosis que han arribat a Espanya, que "perjudiquen els madrilenys"

El conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que la Comunitat "s'ha quedat ja sense vacunes" i que, per això, s'ha vist obligada a "suspendre les previsions de vacunació dels hospitals" per al personal sanitari que treballa en primera línia de Covid-19.

Ho ha dit en la compareixença al ple de l'Assemblea de Madrid, on ha acusat d'aquesta situació el "mal fer" del Ministeri de Sanitat que, segons ha dit, ha fet que la regió s'hagi quedat "sense vacunes per a nous vacunats".

Ruiz Escudero ha informat que aquest dijous al matí la Comunitat havia administrat 150.000 dosis, "un 85% del total de les rebudes", i que s'han reservat segones dosis per garantir la seva inoculació, passades tres setmanes, a aquelles persones que ja han rebut la primera.

El conseller ha defensat l'estratègia de vacunació que ha decidit el govern madrileny, reservant per cada una de les vacunes una altra per garantir la segona dosi a qui hagi rebut la primera, "una cosa que és primordial" i que s'ha demostrat encertada després que el ministeri "ha entregat la meitat de les unitats que es va comprometre a distribuir" a la regió.

"No hi ha hagut ni una setmana en què no s'hagi produït una incidència. I, per no ser excepció, ja ens han confirmat que les dues pròximes setmanes no arribaran la totalitat de les dosis confirmades."

Tot i que ha admès que, en part, la responsabilitat és de la farmacèutica Pfizer, que "està tenint problemes amb les línies de producció de la vacuna", ha continuat insistint que aquesta setmana el ministeri ha aplicat uns criteris de redistribució de les dosis que han arribat a Espanya que perjudiquen Madrid.

"Un cop més, el ministeri ha actuat de manera poc transparent -perquè encara no sabem quin ha estat el criteri inicial del repartiment -, i ha generat nous greuges comparatius entre comunitats autònomes. I, en definitiva, ha causat perjudicis als madrilenys."

 

El conseller ha afirmat que "Madrid s'ha quedat ja sense vacunes per a nous vacunats" i ara mateix "no té més dosis per vacunar més professionals sanitaris de primera línia."

Ha admès, de tota manera, que l'estoc de què disposen permetrà continuar vacunant als usuaris i professionals de residències de gent gran i centres de discapacitats, i posar-los la segona dosi. De fet, calcula que la vacunació es completarà amb la segona dosi en els residents i personal la primera quinzena de febrer.

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut