Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un incendi destrueix la torre Windsor

Madrid prohibeix el trànsit i les activitats a la zona de l'incendi pel risc d'esfondrament

L'espectacular incendi al gratacel Windsor de Madrid ha cremat durant més de disset hores i ha destruït completament l'edifici, fins al punt que ara el temor és que acabi caient. Això ha obligat l'Ajuntament de Madrid a prendre mesures de seguretat extraordinàries. S'ha prohibit l'activitat comercial i d'oficines a la zona fins dimecres, i el trànsit tant de transport públic com privat quedarà notablement restringit. L'Ajuntament ha presentat un pla de mobilitat a la zona per aquests dies.

Actualitzat
Els responsables de les àrees municipals d'Urbanisme, Seguretat i Medi Ambient madrilenyes han decidit establir un seguit de mesures extraordinàries arran de l'incendi que ha destruït la torre Windsor. S'ha establert una zona perimetral de seguretat en la qual només hi pot accedir personal que participi en les tasques d'extinció o que n'obtingui l'autorització. A més, l'accés a la zona ha quedat restringit tant per als transports públics com els privats i s'han prohibit les activitats comercials i d'oficines almenys fins dimecres. L'Ajuntament ha presentat aquesta tarda un pla de mobilitat a la zona per aquests dies amb les restriccions de trànsit establertes i les alternatives proposades. Pel que fa a les causes de l'incendi, tot i que en un primer moment es va dir que s'havia produït a causa d'un curtcircuit, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha puntualitzat que encara no es descarta cap possibilitat. L'alcalde ha destacat que no se sap el moment exacte en què va començar el foc i que, en funció d'això, es podrà saber què va passar. L'alcalde no descarta que es tracti d'un cas de negligència. En una roda de premsa, l'alcalde de Madrid ha subratllat que els objectius principals, que eren evitar que hi hagués víctimes i la propagació de l'incendi, s'havien complert. El gratacel podria acabar a terra Els responsables treballen amb diferents hipòtesis, perquè encara no se sap quin és l'estat de l'estructura i, segons els bombers, les pròximes 48 hores són crucials. Sembla que el gratacel no s'ha ensorrat perquè una gran part de l'estructura és de formigó armat. Si hagués estat únicament metàl·lica potser no hauria pogut aguantar els 1.500 graus de calor a què el foc el va sotmetre en alguns moments. Amb tot, les anàlisis provisionals dels bombers no descarten que el Windsor s'hagi d'enderrocar, o que qualsevol operació de prospecció en precipiti l'ensorrament. El delegat del govern de Madrid, Constantino Méndez, ha estat més agosarat i ha assegurat que "en qualsevol cas s'haurà de demolir l'edifici, que està en runes". Per l'arquitecte que va dissenyar l'edifici, aquest enderrocament seria delicat, a causa de la situació de l'edifici, en ple centre financer de Madrid.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut