La Fiscalia denega el trasllat dels animals de Vivotecnia, acusada de maltractar-los
Uns conills totalment immobilitzats per a l'experimentació a Vivotecnia (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)
Madrid

Madrid aixeca la suspensió al laboratori Vivotecnia, denunciat per maltractament animal

Entitats animalistes denuncien que el laboratori ha continuat fent experiments amb animals tot i la suspensió

RedaccióActualitzat

La Comunitat de Madrid ha aixecat la suspensió temporal de la llicència d'activitat del laboratori Vivotecnia, denunciat per maltractament animal.

Vivotecnia, un laboratori d'experimentació situat a la localitat madrilenya de Tres Cantos, va ser denunciat per diverses associacions animalistes després que es va fer públic un vídeo de les condicions en què es trobaven els animals amb què treballaven. Les imatges, que van haver de ser editades abans de publicar-les per eliminar les escenes més cruels, es podien veure a la web de Cruelty Free International.

Nombroses entitats de defensa dels animals van denunciar les pràctiques del laboratori Vivotecnia i, durant dies, desenes d'animalistes es van manifestar davant el laboratori per exigir-ne el tancament i l'alliberament dels animals.

El cas de Vivotecnia Madrid va posar l'alerta sobre el tracte cruel que reben els animals d'experimentació
El cas de Vivotecnia Madrid va posar l'alerta sobre el tracte cruel que reben els animals d'experimentació (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)

Davant la pressió popular, pocs dies abans que comencés la campanya electoral a la Comunitat de Madrid, el govern d'Isabel Díaz Ayuso va suspendre l'activitat investigadora del laboratori després de constatar en una inspecció "indicis de maltractament animal". També van anunciar que l'endemà els animals d'experimentació que hi havia al laboratori els traslladarien a santuaris i protectores d'animals.

Però un jutjat va denegar el decomís dels animals d'experimentació de Vivotecnia perquè no hi va trobar evidències de maltractament animal. I els conills, gossos, ratolins, micos i porquets que apareixien en el vídeo de denúncia es van quedar dins del laboratori sense que les entitats animalistes poguessin treure'ls.

Un vídeo difós per entitats animalistes denuncia la situació que vivien animals d'experimentació al laboratori Vivotecnia (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)
Un vídeo difós per entitats animalistes denuncia la situació que vivien animals d'experimentació al laboratori Vivotecnia (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)

AnimasNaturalis, una de les entitats animalistes que va denunciar la situació en què es trobaven els animals de Vivotecnia, ha criticat l'aixecament de la suspensió d'activitat al laboratori. A més denuncien que el laboratori, en realitat, mai ha deixat de funcionar perquè els experiments que estaven en curs han continuat:

 

 

La Conselleria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Comunitat de Madrid ha informat que ha decidit aixecar la suspensió a Vivotecnia perquè el laboratori ha implementat totes les mesures preventives i correctores que se li han demanat. Entre d'altres, asseguren, s'han instal·lat càmeres de seguretat i hi ha un equip veterinari que realitza informes periòdics de la situació dels animals d'experimentació.

La via judicial contra Vivotecnia continua oberta. El jutjat de Colmenar Viejo va denegar les mesures cautelars contra el laboratori, inclòs el decomís dels animals, però la investigació continua oberta.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut