L'arribada del religiós Miguel Pajares, primer espanyol contagiat d'Ebola. (Foto: EFE)
L'arribada del religiós Miguel Pajares, primer espanyol contagiat d'Ebola. (Foto: EFE)
Madrid

L'orde de Pajares diu que "assumirà les despeses que hagi d'assumir" per la repatriació

El director de l'orde hospitalària de Sant Joan de Déu reconeix que "no és una repatriació comuna" i que es faran càrrec de les despeses i responsabilitats que els pertoquin

RedaccióActualitzat

L'orde religiós del missioner espanyol Miguel Pajares, infectat d'Ebola i repatriat pel govern espanyol, ha sortit al pas de les polèmiques declaracions de la directora de Salud Pública, Mercedes Vinuesa, que aquest dijous va apuntar que Sanitat passaria part de la factura de la repatriació a aquest orde religiós.

El director de l'Orde Hospitalària de San Joan de Déu (OHSJD), Jose María Viadero, ha assegurat que aquesta organització "assumirà les despeses i responsabilitats que hagi d'assumir" respecte a les repatriacions tant del religiós Miguel Pajares com de la monja Juliana Bonoha, Bohé, que no està infectada pel virus.

Després que el govern espanyol considerés que l'orde religiós de Pajares n'havia d'assumir com a mínim una part, ja que n'havia demanat la repatriació, Viadero ha indicat en roda de premsa que es faran càrrec del que calgui.

En roda de premsa, el director de l'OHSJD ha exposat que de moment l'organització no ha rebut cap requeriment econòmic per part del Ministeri de Sanitat, però que entenen que una repatriació amb les característiques de la del religiós, infectat d'Ebola a Libèria, "no és una repatriació comuna".

Finalment, s'ha mostrat content que Pajares i la religiosa Juliana Bonoha Bohé estiguin sent "ben atesos" i ha assenyalat que "per desig exprés dels pacients no es farà públic el seu estat de salut".

Anar al contingut