Dolors Sabaté, exalcaldessa de Badalona, respon a TV3 les acusacions de García Albiol (CCMA)
Badalona

L'oposició posa en dubte les actuacions d'Albiol a la nau de Badalona

Dolors Sabaté diu que les actuacions que es van fer durant el seu mandat estan documentades i demana explicacions a l'alcalde

Judith Casaprima SaguésActualitzat

L'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabaté, de Guanyem Badalona, acusa l'alcalde Xavier García Albiol de mentir quan ha dit que abans que ell entrés a l'alcaldia, fa 6 mesos, "no consta cap acció a l'Ajuntament per reconduir o resoldre el problema que patien les persones de dins de la nau i també els veïns."

"Sap greu que l'alcalde entri en una guerra de mentides. És absolutament cert i comprobable tota la feina, no només de serveis socials, sinó la feina conjunta que s'ha fet en coordinació amb regidoria del districte i la participació ciutadana, amb el servei de mediació de l'Ajuntament. També vam formar part del pla pilot de sensellarismes de la Generalitat en contacte amb la Conselleria d'Immigració pel seguiment de la tasca que es va fer. Hi ha molts testimonis i documents que ho poden documentar. Lamento molt que l'alcalde porti a aquest nivell un tema de tanta importància com aquest."

Sobre les peticions d'Albiol per dotar de mecanismes als ajuntaments per poder accedir als habitatges ocupats, Sabaté ha retret a Albiol que es limiti a les eines policials i judicials.

"Nosaltres sí que podíem entrar i vam fer una feina important per millorar la seguretat interna, perquè vam fer una intervenció social i comunitària i no només policial."

"M'estranya que insisteixi que no podia entrar. Nosaltres vam poder entrar i vam fer molta feina dins. Vam millorar la seguretat, ho vam fer des de la mediació amb visió social i comunitària i comptant amb entitats com Creu Roja i Epaim, que estan treballant i són porta d'entrada.

Els grups de l'oposició reunits aquest divendres han demanat formalment al consistori informació per escrit sobre quins eren els subministraments d'aigua i llum de l'edifici per "les afirmacions contradictòries" que corren respecte d'això.

També pregunten a l'alcalde, a qui no han pogut lliurar les peticions en persona, sobre la carta que Albiol ha dit que va enviar al jutge perquè els permetés l'accés a la nau. Sabaté ha dit que no tenen constància d'aquesta carta i tampoc els consta que s'hagi obert cap procediment jurídic.

"Aquesta carta que l'alcalde diu que ha enviat al jutge... Però no ens consta que sigui un procediment jurídicament consistent. Va fer una carta sense cap força jurídica. No tenim constància de cap procediment jurídic."

Sabaté també ha dit que caldrà investigar els controls policials que havia organitzat el govern dAlbiol al voltant de la nau, ja que, pel caràcter "sistemàtic i programat amb la Policia Nacional", aquest controls preventius podrien ser il·legals.

"L'alcalde ens ha dit que hi havia una model policial sistemàtic que és evident que no va servir per evitar l'incendi i s'està valorant fins a quin punt era un control policial legal, perquè eren controls preventius."

Dolors Sabaté ha constatat que Albiol porta 6 mesos de govern, el PSC va governar els dos anys anteriors i, fins al juny del 2018, ella va ocupar l'alcaldia i, com a responsables d'acció de govern, volen que Albiol respongui les seves peticions.

La popietat de l'edifici, en un comunicat, ha explicat que es tracta d'un grup d'inversos. Admeten que es va intentar fer un desallotjament pactat entre els ocupants, l'Ajuntament i les entitats socials i veïnals, i que finalment no va ser possible. Expliquen també que, per motius humanitaris, van decidir no actuar jurídicament.

ARXIVAT A:
Xavier García Albiol Drets humansMigracions
Anar al contingut