L'oposició acusa Aragonès de "preparar la campanya electoral" amb els canvis al govern

Des del Parlament, el president de la Generalitat ha defensat l'ascens de Vilagrà i Sabrià i ha negat les acusacions d'electoralisme

RedaccióActualitzat

Els grups de l'oposició han acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de fer canvis al govern per interessos electorals i per començar a preparar des de l'executiu la seva estratègia per a les eleccions, que en principi s'haurien de celebrar d'aquí un any.

Tots els partits han coincidit a preguntar-se si ja estem en campanya electoral, amb el nomenament de Laura Vilagrà com a vicepresidenta i el de Sergi Sabrià com a viceconseller d'Estratègia, però Pere Aragonès ho ha negat i ha defensat la remodelació, a més de remarcar que pensa esgotar la legislatura.

Unes paraules que, lluny de calmar les especulacions electorals, han aconseguit l'efecte contrari, perquè en el primer ple del Parlament del 2024 s'ha parlat, i molt, d'eleccions i sobre quin ha de ser el rumb del govern.

El president de la Generalitat ha negat les crítiques i ha defensat els nomenaments d'aquest dimarts (EFE/Toni Albir)

"L'estratègia que li marcarà el nou viceconseller pensarà a prendre les decisions necessàries per fer front a la sequera, o a prendre les decisions que convenen perquè Catalunya recuperi excel·lència educativa, o en els seus interessos electorals? Cap on anem?", s'ha preguntat el líder del PSC, Salvador Illa.

I és que tant Junts com els socialistes han anat al gra i no han escatimat adjectius titllant la remodelació d'electoralista, decebedora i, sobretot, d'un gran error.

Però la tibantor ha estat especialment entre Junts i el president. Albert Batet ha carregat de valent contra el nomenament de Sabrià, després de sentir les seves primeres declaracions, que ha fet a "Els matins" de TV3, en què ha assenyalat el que considera "operacions cosmètiques" dels socialistes i de Junts.

"El costum de la dreta catalana de canviar-se en el nom del partit cada any sí que és una operació cosmètica", ha assegurat Sabrià, o "tenir un governet alternatiu per jugar els caps de setmana", en referència a l'autodenominat "govern alternatiu" dels socialistes.

Des del Parlament, Albert Batet, en nom de Junts, ha acusat el PSC de fer-li el joc al govern i ser "corresponsable" de la situació:

"Diu que el senyor Aragonès té 33 diputats; és cert, però té 33 diputats i el PSC i Salvador Illa, que els fa de salvavides quan el govern ho necessita."

Al seu torn, el president no ha entrat en el debat i ha assegurat que els reptes són ingents i que cal un govern fort:

"Tenim molta feina aquest any, fins al febrer del 2025. Posem-nos a fer-la amb rols definits per a aquesta etapa d'oportunitats que tenim ara."

Unes paraules que tampoc han convençut els Comuns. La seva líder, Jéssica Albiach, ha preguntat a Aragonès si a partir d'ara prendrà les decisions com a candidat o com a president, mentre que la diputada de la CUP Mar Ampurdanès li ha demanat al cap de l'executiu que centri els esforços a donar respostes a les necessitats de la majoria de la població i que "siguin valents".

I també han arribat les crítiques des de la dreta. Lorena Roldán, del PP, ha assegurat que Aragonès ha nomenat una vicepresidenta "per seguir fent xantatge al govern de Pedro Sánchez", mentre que Vox ha acusat el president de ser el "titella" d'Oriol Junqueras.

Sigui com sigui, i digui el que digui el calendari, el cert és que la precampanya ja és aquí.

ARXIVAT A:
JuntsPSCPere AragonèsParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut