La consellera de Salut ha visitat un centre de cribratges massius a la Univertitat de Girona (EFE/ David Borrat)
La consellera de Salut ha visitat un centre de cribratges massius a la Universitat de Girona (EFE/ David Borrat)

L'ocupació de les UCI després de Pasqua augmenta més que en la segona i tercera onades

Vergés afirma que "ara per ara" mana el confinament comarcal però s'obre a revisar-lo per la pressió a les UCI

Preocupació al Departament de Salut pel ritme d'ingressos a les UCIs, que no para d'augmentar. La consellera Alba Vergés ha dit que els ingressos a les unitats de cures intensives no havien crescut a un ritme tan ràpid ni a la segona ni a la tercera onades de la Covid a Catalunya.

"Veiem uns creixements a les UCI que no vèiem ni a la tercera ni a la segona onades, i, per tant, ens preocupa molt", ha dit Alba Vergés.

Si el ritme de nous ingressos a les unitats de cures intensives no decreix en els pròxims dies, Salut obre la porta a revisar el confinament comarcal, que ha entrat en vigor aquest divendres, i a adoptar noves restriccions abans del 19 d'abril:

"Per això la primera mesura entra en vigor avui i té vigència fins al 19 d'abril i, entremig, nosaltres analitzem les dades i prendrem les mesures que siguin adients."

La consellera ha refermat que el confinament comarcal era "la primera mesura que calia entomar" veient el creixement exponencial d'ingressos a les UCI. I s'ha mostrat preocupada "per l'afectació de l'epidèmia pel que fa a ingressos greus" i perquè la previsió és que en els pròxims dies la situació vagi a més.

L'ocupació de les UCI frega ja els 500 pacients, concretament, hi ha 495 malalts per Covid, una xifra que no es veia des de fa un mes. Són 12 més que dijous i un 25% més que fa dues setmanes. A partir de 600 pacients a les UCI s'han de començar a desprogramar intervencions.

I això quan encara no s'han detectat tots els contagis que hi ha hagut per Setmana Santa.

Tot i l'augment d'ingressos a les UCI, la velocitat de propagació de la Covid a Catalunya continua a la baixa i l'Rho se situa en el 0,88 aquest divendres. Abans de la Setmana Santa era d'1,24.

 

També ha caigut el risc de rebrot a 205, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Ara fa 15 dies, en el període entre el 23 i el 29 de març, el risc de rebrot era de 296.

En l'última setmana s'han fet 79.471 proves PCR i 32.531 tests d'antígens, dels quals un 7,87% han donat positiu. La mitjana d'edat de les persones positives se situa en els 41 anys.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Confinament
Anar al contingut