La festa en ple centre de Barcelona s'ha fet amb un perímetre, control d'accés i mesures de seguretat (EFE/Enric Fontcuberta)
La festa, en ple centre de Barcelona, s'ha fet amb un perímetre, control d'accés i mesures de seguretat (EFE/Enric Fontcuberta)

L'oci nocturn converteix el centre de Barcelona en una discoteca de protesta

La Plataforma Som Oci Nocturn ha organitzat una discoteca a l'aire lliure a la plaça de Catalunya de Barcelona per protestar contra el tancament de locals d'aquest sector

Redacció/ACNActualitzat

Els empresaris de l'oci nocturn reclamen solucions per al sector. La Plataforma Som Oci Nocturn ha convertit la plaça Catalunya en una discoteca per protestar per les restriccions per la Covid-19. Denuncien pèrdues milionàries per les restriccions del govern i demanen que s'agiliti la reobertura i el règim d'ajudes.

La festa, en ple centre de Barcelona, s'ha fet amb un perímetre i control d'accés, com si es tractés d'una discoteca de veritat, i amb espais compartimentats en tota la plaça per garantir la separació entre grups bombolla. En l'únic punt d'entrada que hi havia han pres la temperatura als participants i els han aplicat gel hidroalcohòlic.

A l'interior de la plaça s'hi han establert espais amb números assignats a cada grup d'assistents, i s'ha muntat una tarima amb una cabina on s'hi ha punxat música.
 

Els assistents s'han repartit per la plaça amb números assignats per mantenir la distància de seguretat
Els assistents s'han repartit per la plaça amb números assignats per mantenir la distància de seguretat (EFE/Enric Fontcuberta)

Amb aquesta acció, el col·lectiu vol visibilitzar la possibilitat de dur a terme la seva activitat amb totes les garanties sanitàries per evitar la propagació del coronavirus.
 

El col·lectiu tem que, si no es pot obrir abans de desembre, podrien arribar a desaparèixer entre el 65 i el 75% de les empreses dedicades a aquest sector, amb la consegüent destrucció de feina.

El sector porta més de 8 mesos tancat; diuen que perillen 37.000 llocs de treball, que han perdut fins ara uns 100 milions d'euros i que les ajudes només els han cobert un 2% de les despeses. Diuen que la situació és insostenible i que només hi ha dues opcions: o se'ls rescata o se'ls permet l'obertura parcial dels negocis —si no s'accepten el tests ràpids per poder entrar als locals.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut