Llum verda a apujar 5 euros la factura de l'aigua a l'àrea de Barcelona a partir del març

L'Àrea Metropolitana aprova l'increment de la tarifa, que es traduirà en increments que poden arribar al 15% en alguns municipis

Redacció/Agències

Via lliure a la pujada de la factura de l'aigua a partir del mes de març de l'any que ve. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts la proposta d'increment de la tarifa de l'aigua.

L'AMB ha actualitzat les tarifes, amb increments que arriben al 15%. És el cas de l'Hospitalet de Llobregat (15%) o Sant Adrià de Besòs (14,9%). A Barcelona, la pujada serà d'un 11,5%.

Aquest percentatge es tradueix en uns 2,5 euros més mensuals per abonat de mitjana i en uns 5 euros al rebut bimensual.

Una persona es renta les mans en una aixeta (Pexels/Edward Jenner)


Una pujada que afecta 23 municipis

Aquestes noves tarifes, que afecten 23 municipis servits per Aigües de Barcelona, està previst que es comencin a aplicar el març de l'any vinent. Tanmateix, dependrà de si es presenten al·legacions.

La setmana passada, l'AMB va justificar la decisió per la pujada de tarifes d'Aigües Ter-Llobregat en el subministrament per l'impacte de la sequera.

A cada rebut, l'increment dependrà del volum de consum, ja que la facturació és per trams, i de la localitat.

Vot a favor de PSC, Junts i Esquerra

El Consell Metropolità de l'AMB, on hi ha els alcaldes i regidors designats per cada municipi, ha aprovat la proposta amb els vots de PSC, Junts i Esquerra i l'abstenció dels Comuns.

Juntament amb els Comuns, també s'han abstingut el PP, Compromís i Acord per Torrelles. En canvi, hi han votat en contra Vivim Montcada, Junts per Tiana i Vox.

Ara, el text se sotmetrà a exposició pública durant 30 dies abans de procedir a l'aprovació definitiva.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaSequeraAigües de Barcelona
Anar al contingut