Lluís Llach va presentar la dimissió com a membre de la direcció del Consell de la República al desembre (ACN/Jordi Borràs)

Lluís Llach va dimitir del Consell de la República per la negociació entre Puigdemont i el PSOE

El cantant independentista exigeix a l'expresident que "acabi la seva feina, per damunt de Junts, si cal"

Redacció / Agències

Lluís Llach va presentar la dimissió com a membre de la direcció del Consell de la República al desembre, després que Carles Puigdemont entrés a liderar la negociació de Junts per la investidura espanyola, segons ha avançat en una entrevista a VilaWeb

En declaracions a aquest digital, Llach ha dit que li genera "dubtes i incomoditat" que Puigdemont lideri el Consell i també les negociacions d'investidura en representació de Junts. "Quan, d'alguna manera, Puigdemont es converteix en el líder de la negociació, jo no em sento còmode i decideixo deixar el Consell", ha dit el cantant. Malgrat tot, afegeix que hi confia. 

"Soc al Consell de la República per fidelitat a la figura d'un president a l'exili, que es diu Carles Puigdemont, a qui, a més a més, m'uneixen lligams d'amistat i d'admiració. Però aquest president, de cop i volta, es troba amb un fet impensable fa mig any, que és tenir la decisió de triar qui governa a l'estat espanyol", ha explicat Llach. 

Llach també ha llançat un missatge a Puigdemont:

"Crec que la funció més important que li queda al president Puigdemont com a president a l'exili és acabar la seva feina. De fet, li exigeixo que acabi la seva feina. Per damunt de Junts, si cal."

El cantautor també considera que el Consell de la República s'hauria de reformular "des de tots els punts de vista". I afegeix que "hi ha molta gent dins el Consell que ho pensa".

El cantant independentista exigeix a l'expresident que "acabi la seva feina, per damunt de Junts, si cal"

A favor de la quarta llista independentista però en contra que surti de l'ANC

Llach s'ha mostrat a favor que hi hagi una quarta llista independentista que es presenti a les eleccions. Tot i això, és contrari al fet que aquesta iniciativa surti de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "No vull que es converteixi en un annex d'una futura opció política. Em sembla que això va contra el sentit més profund de l'Assemblea", opina. 

"Em sembla que, passés el que passés a les urnes, la llista cívica posaria en perill l'Assemblea per tots els cantons. Seria un gran error", conclou. 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontConsell per la RepúblicaAmnistia
Anar al contingut