Maduro (al centre de la imatge) es posa la mà al cap per protegir-se del llançament d'ous
Maduro (al centre de la imatge) es posa la mà al cap per protegir-se del llançament d'ous
Bolívar

Llancen ous i escridassen Maduro durant un bany de masses en un feu chavista

La retransmissió de l'acte per televisió s'ha interromput quan hi ha hagut l'atac durant en un acte militar a Bolívar

RedaccióActualitzat

Escridassada i llançament d'ous contra Nicolás Maduro durant un acte militar a la localitat de San Félix, a l'estat de Bolívar, un feu tradicional del chavisme. El president de Veneçuela estava rebent un bany de masses damunt d'un jeep. Quan estava saludant, alguns dels assistents li han començat a llançar ous i altres objectes.

La retransmissió de la desfilada que feia la cadena pública de televisió (VTV) s'ha interromput quan hi ha hagut l'atac. A les imatges emeses per la televisió s'arriba a veure com l'equip de seguretat envolta el mandatari per cobrir-lo de possibles noves agressions. Fonts no oficials apunten que hi ha hagut cinc detinguts, dos dels quals menors, com a presumptes instigadors dels fets.

L'incident ha passat en una setmana farcida de protestes al carrer contra el govern. Els enfrontaments amb la policia han provocat un altre mort, el segon en pocs dies: un estudiant de 19 anys, mort dilluns d'un tret en un municipi del nord del país. L'oposició calcula que en les manifestacions antichavistes dels últims 15 dies hi ha hagut més de 200 ferits.

El secretari general del partit opositor Primero Justicia, Tomás Guanipa, ha acusat Maduro d'insistir en la repressió i no adonar-se "que el país no el vol i que vol votar". I el líder de l'oposició i governador de l'Estat de Miranda, Henrique Capriles, ha publicat al seu compte de Twitter un vídeo amb el llançament d'ous contra Maduro:

L'oposició denuncia la contundent actitud repressiva del govern de Maduro, especialment després de saber-se que un hospital havia resultat afectat pels incidents.

♦ Allau de crítiques contra Maduro, a qui acusen de fer un "autocop d'estat"

Anar al contingut