Un veí d'Alacant ha recuperat els diners que el 2019 va trobar i va portar a la policia
Un veí d'Alacant ha recuperat els diners que el 2019 va trobar i va portar a la policia

Li tornen 235 euros que va trobar pel carrer fa 4 anys perquè ningú els ha reclamat

La llei marca que al cap de dos anys de trobar un objecte, si no apareix el propietari, la persona que l'ha trobat se'l pot quedar

Una bona acció que acaba amb recompensa material... quatre anys després. Un veí d'Alacant es va trobar 235 euros pel carrer el 2019. Va fer el que toca i els va portar a una comissaria perquè el seu propietari els pogués recuperar.

La policia els va guardar i van quedar en un calaix. Ningú els va anar a buscar ni els va reclamar.

Ara, quatre anys després, ha acabat el termini legal per reclamar-los. De fet, han passat més anys dels que tocava, perquè el Codi Civil a l'article 615 especifica que amb dos anys n'hi ha prou per recuperar un objecte que has trobat si no ha aparegut el propietari.

Com que no se sap de qui són, la policia ha decidit retornar-los al ciutadà que els va trobar i han publicat la imatge a les xarxes socials:

 

Si hagués aparegut el propietari, aquest bon samarità hauria tingut dret a recompensa. Està descrita a la llei --article 616-- que marca que qui trobi l'objecte perdut té dret a un 10% del seu valor, sempre que no superi els 12,02 euros. Si és superior, seria un 5%. En el cas d'Alacant, hauria pogut rebre aquests 12 euros.

Obligats per llei a retornar un objecte trobat

La llei no només marca la recompensa, sinó que també combat la temptació. No retornar un objecte perdut amb un valor de més de 400 euros es castiga amb una multa de tres a sis mesos, tal com marca el Codi Penal, article 253.

Així que cal fer cas a la consciència, i a la llei, i portar el que s'ha trobat a una oficina d'objectes perduts o a la policia. Allà cal donar les dades i hauran de rebre un rebut amb la informació.

I qui els vulgui anar a buscar haurà de donar una descripció de l'objecte i una data i hora de la pèrdua per demostrar que l'objecte és realment seu.

 

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut