L'home que va ajudar a morir la seva dona veu més a prop despenalitzar l'eutanàsia
Ángel Hernández, que l'abril va ajudar a morir la seva dona, ha defensat l'eutanàsia en el Parlament (ACN)

L'home que va ajudar a morir la seva dona veu més a prop despenalitzar l'eutanàsia

Ángel Hernández participa al Parlament en una jornada sobre el dret a morir dignament i considera que "aquesta vegada sí" que el Congrés despenalitzarà l'eutanàsia i el suïcidi assistit

RedaccióActualitzat

Impuls del Parlament a la despenalització de l'eutanàsia. La cambra legislativa catalana ha celebrat aquest dimecres una jornada promoguda per l'associació Dret a Morir Dignament Catalunya (DMD-Cat).

Amb el títol "La legalització de l'eutanàsia: una necessitat inajornable", hi han participat representants de tots els grups parlamentaris, tret del PP, que no ha respost a la invitació, i diputats i exdiputats del Parlament i el Congrés.

També Ángel Hernández, que l'abril va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, que tenia esclerosi múltiple des de feia 30 anys i havia manifestat el seu desig de morir després de molt temps de no poder valer-se per ella mateixa.

 

Ángel Hernández considera que "aquesta vegada sí" que es despenalitzarà l'eutanàsia (ACN)

 

Hernández s'ha mostrat convençut que "aquesta vegada sí", "aquesta vegada no hi ha marxa enrere" i l'eutanàsia acabarà despenalitzant-se aquesta legislatura.

"Encara que la minoria té molta força, perquè està incrustada en els llocs més importants de les institucions, com la judicatura, aquesta vegada crec que sí. Estarem aquí per lluitar perquè despenalitzin l'eutanàsia i regulin el suïcidi assistit."


Hernández també ha defensat que "som l'exemple de la necessitat que s'aprovi l'eutanàsia".

Investigat actualment pel Jutjat de Violència sobre la Dona de Madrid, Hernández ha declarat, després d'intervenir en l'acte al Parlament, que només el preocupa que l'utilitzin "per qüestionar la llei de violència de gènere, que és tan important".

 

Isabel Alonso, presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament, al costat d'Ángel Hernández (ACN)

 

La presidenta de DMD-Cat, Isabel Alonso, també és optimista sobre el canvi legislatiu que persegueixen des de fa 25 anys i, fins ara, no ha superat mai el seu pas pel Congrés dels Diputats.

"El que demanem és la millor llei possible el més aviat possible, perquè sabem que hi ha gent que, igual que el cas de l'Ángel, no poden esperar més."


Alonso confia que la nova composició de la Mesa faciliti, ara sí, una tramitació que diverses entitats denuncien que el PP "va bloquejar" durant 19 setmanes la legislatura anterior.

El Congrés, en concret, havia de tramitar una proposició de llei nascuda al Parlament que demanava la despenalització de l'eutanàsia. Va arribar a ser presa en consideració, però no va anar més enllà.

 

Ángel Hernández i Isabel Alonso, al Parlament, amb representants de tots els partits tret del PP (ACN)

 

Ara, amb la nova legislatura ja en marxa, el Parlament va aprovar, dijous passat, una resolució que demana que el Congrés reguli "la despenalització de l'eutanàsia i l'assistència al suïcidi".

La resolució va ser aprovada amb els vots de Cs, JxCat, ERC, el PSC, els comuns i la CUP. Hi van votar en contra el PP i el diputat Ramon Espadaler, i un diputat de JxCat es va abstenir.

El govern, a més, va anunciar també fa una setmana que vol promoure una llei d'eutanàsia i suïcidi assistit que buscarà el consens dels grups parlamentaris.

ARXIVAT A:
Eutanàsia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut