Washington

L'FMI calcula que Grècia necessita un finançament extra de 50.000 milions fins al 2018

El Fons demana "canvis molt significatius" en les polítiques del país i pronostica que farà falta ampliar "significativament" els terminis de venciment dels actuals préstecs

Actualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) assegura que el deute actual de Grècia és "insostenible" i que el país necessitarà una aportació de 50.000 milions d'euros extra en els pròxims tres anys per poder-lo afrontar. Els creditors haurien d'assumir prop de dos terços d'aquest finançament extra, uns 36.000 milions.

Segons una anàlisi que publica aquest dijous, el pla presentat per la Unió Europea i l'FMI abans de trencar les negociacions quedaria curt: amb aquesta proposta d'allargar cinc mesos l'actual pla de rescat i dotar-lo amb un fons extra de 15.000 milions no n'hi hauria prou. Aquest estudi també redueix les previsions de creixement econòmic de Grècia per aquest 2015 del 2,5% al 0% i empitjora les seves perspectives sobre deute.

El Fons demana que, per garantir que el deute sigui sostenible amb una alta probabilitat, calen "canvis molt significatius" en les polítiques del país i noves ajudes per part dels seus socis europeus, amb unes condicions similars a les del préstec actual. L'FMI creu que probablement farà falta ampliar "significativament" els terminis de venciment dels actuals préstecs i no descarta una possible quitança.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut