Atenes

Varufakis assegura que dimitirà si guanya el "sí" en el referèndum de Grècia

El "sí" guanyaria a la consulta, tot i que de manera molt ajustada, segons les primeres enquestes publicades per alguns mitjans grecs

RedaccióActualitzat

Compàs d'espera a Grècia. El resultat del referèndum de diumenge marcarà l'agenda dels propers dies. I és que els socis europeus s'han negat a reprendre les negociacions fins després de la consulta, malgrat que Alexis Tsipras ha rebaixat les exigències gregues, tot i mantenir la convocatòria del referèndum i demanar als grecs que votin "no".

En plena campanya del referèndum, doncs, el ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, ha admès que el govern hel·lè podria dimitir en bloc en cas que guanyi el "sí" diumenge i ha avançat a títol personal que si es dóna aquest escenari plegarà com a ministre de Finances.

En canvi, si triomfa el "no", Varufakis assegura que només li caldrà una hora per tancar un acord amb Brussel·les. Diu confiat, a més, que el pacte haurà de passar obligatòriament per una reestructuració del deute. De fet, assegura que estaria disposat a tallar-se un braç si l'acord no inclou una reestructuració del deute.

Aquestes declaracions arriben el mateix dia que alguns mitjans grecs publiquen les primeres enquestes, en què el vot afirmatiu guanya, encara que de manera molt ajustada, els contraris a l'austeritat imposada pels creditors internacionals.

Mentrestant, els grecs afronten el seu quart dia de "corralito" amb els bancs tancats i amb límit de diners als caixers automàtics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut