Montevideo

L'expresident Tabaré Vázquez i Luis Lacalle aniran a la segona volta a l'Uruguai

Victòria del candidat de la coalició d'esquerres, encara que s'haurà de disputar la presidència del país amb el candidat de centredreta en una segona volta el 30 de novembre

RedaccióActualitzat

Victòria del candidat de la coalició d'esquerres, l'expresident Tabaré Vázquez, a les eleccions d'aquest diumenge a l'Uruguai, si bé s'haurà de disputar la presidència del país amb el candidat de centredreta Luis Lacalle Pou en una segona volta, el 30 de novembre, segons es desprèn amb el 20% dels vots escrutats.

Els dos rivals que s'enfrontaran en segona volta, en concret, són el candidat oficialista del partit governamental Frente Amplio, un veterà expresident, que encapçala els sondejos amb entre el 41 i el 46% dels vots, i Luis Alberto Lacalle, el jove candidat conservador del Partit Nacional. Vázquez, que obté entre un 31% i un 34%, ja ha mostrat la seva voluntat de diàleg.

Deu anys de gestió de l'esquerra han portat l'Uruguai a una gran transformació social i econòmica, amb una mitjana de creixement del 6%. Els grans reptes pendents continuen sent, però, la seguretat i l'educació.

Ara, si es mantenen aquests resultats al recompte final, el Frente Amplio perdria la majoria a la Cambra de Representants i del Senat, i hauria de buscar aliats al Parlament per poder governar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut