Barcelona

L'exdirigent del PSC Jordi Martí serà el nou gerent de l'Ajuntament de Barcelona

Ada Colau li ha ofert el càrrec perquè busquen "gent amb experiència i coneixedora de la ciutat"

RedaccióActualitzat

El que va ser líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, serà el nou gerent del consistori que presidirà Ada Colau. Martí, que ara forma part de MES, Moviment d'Esquerres, ha acceptat la proposta que li ha fet la mateixa Colau. La guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona ha dit que volen "comptar amb totes les experiències i coneixements per transformar Barcelona en una ciutat justa i democràtica".

Aquest càrrec, que depèn directament de l'alcalde, ha de coordinar els departaments i organismes del consistori i controlar el pressupost municipal, entre altres funcions.

En una piulada al seu compte de Twitter, Martí ha agraït l'oferta de Colau, que ha qualificat de "nou repte professional per servir la meva ciutat":

Colau ha assegurat que la incorporació de Martí a l'estructura executiva del futur govern municipal respon a una nova forma de fer política basada en "objectius comuns al davant de les sigles, seguint el que ja ha estat la candidatura de BComú".

"Aquest nomenament no entra dins de cap tacticisme" i no té "cap relació amb les converses que es mantenen obertes" sobre possibles acords amb altres formacions polítiques, ha assegurat la futura alcaldessa.

Ada Colau ha afegit també que la prioritat de Barcelona en Comú és comptar amb el cos de funcionaris de l'ajuntament per cobrir càrrecs de responsabilitat que fins ara cobrien persones de confiança vinculades al partit del govern, superant així "sectarismes o pràctiques clientelars".

Crítiques d'Ernest Maragall

L'exconseller socialista i actual eurodiputat d'ERC-NECat Ernest Maragall ha retret a Martí el seu fitxatge com a gerent. Maragall, dirigent com Martí del Moviment d'Esquerres, considera que el projecte de MES no es pot comptabilitzar amb "solucions personals" com considera que és la contractació de l'exregidor del PSC.

De fet, el fitxatge de Martí com a gerent coincideix amb les negociacions de Barcelona amb Comú amb Esquerra i PSC per explorar possibles acords de governabilitat a l'ajuntament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut