L'evolució dels brots en gràfics: a l'alça a Barcelona i l'Hospitalet i es frena al Segrià
Ambient a la Rambla de Barcelona aquest dissabte (EFE / Alejandro García)

L'evolució dels brots en gràfics: a l'alça a Barcelona i l'Hospitalet i es frena al Segrià

RedaccióActualitzat

Arrenca la primera setmana de restriccions a Barcelona, l'Hospitalet i 11 municipis veïns més amb l'objectiu de reduir uns contagis que estan descontrolats. A Barcelona ciutat, els casos positius estan a l'alça. Es veu claríssim si fem una mirada enrere a les últimes quatre setmanes.

Només en aquesta últiman setmana, la columna més alta representa més del doble de casos que l'anterior. Són més de 1.100 positius nous.

La mateixa tendència que es registra si mirem els casos de l'Hospitalet de Llobregat, on s'han multiplicat per dos els positius aquesta última setmana, i ja n'hi ha més de 600.

 

Fa un mes, a l'Hospitalet només s'havien registrat 25 casos en una setmana. Un salt que ha portat a l'adopció de les polèmiques mesures de restricció de la mobilitiat per frenar els contagis.

La zona metropolitana és on es concentra el gruix de població de Catalunya. La regió sanitària de Barcelona, que inclou l'àrea metropolitana nord i sud està en vermell, amb brots descontrolats i transmissió comunitària, és a dir, que no es pot traçar. 

 

Les mesures de contenció al Segrià comencen a donar fruits. Després de 15 dies d'unes restriccions més severes, com el confinament perimetral que ja ha acabat, haurien aconseguit aturar el creixement de contagis. De fet, aquesta última setmana s'han registrat menys casos que l'anterior, i es frena el creixement sostingut de les últimes setmanes.

I tot apunta que haurien començat a baixar: dels més de 900 casos diagnosticats fa dues setmanes, aquesta última, pendent d'actualitzar encara els últims dies, tot just comptabilitza 880 casos nous.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut