Frankfurt

Lessing i Monzó, els noms propis del dijous a Frankfurt

La Fira del Llibre de Frankfurt ha tingut una protagonista indiscutible aquest dijous. Es tracta de Doris Lessing, el nom de la nova Premi Nobel de Literatura que s'ha donat a conèixer enmig d'aplaudiments a la capital del llibre. I qui també arranca aplaudiments és l'escriptor Quim Monzó, que des del seu discurs inaugural s'ha posat els alemanys a la butxaca. En una lectura de contes seus, Monzó ha aplegat un nombrós públic entre fidels i curiosos.

Actualitzat
A la Fira del Llibre de Frankfurt, la notícia que el Premi Nobel de Literatura ha correspost a Doris Lessing ha estat molt ben rebuda, sobretot a l'estand de l'editorial que publica les seves obres.

Per a una editorial, tenir un Premi Nobel és un gran impuls, i han celebrat amb cava la notícia. Alegria també a l'estand de l'editorial barcelonina Lumen, perquè justament aquest dijous han adquirit els drets en castellà de la seva última novel·la.

Edicions 62 també s'ha sumat a la celebració, ja que tenen els drets en català de l'última obra de l'autora, "La clivella", que publicaran aquest Nadal.

Monzó entusiasma

Una de les activitats, a la tarda, era una lectura de contes de Quim Monzó. Acompanyat del seu editor en alemany, Monzó ha explicat -entre altres coses- per què escriu contes curts i no pas novel·les llargues. Ha dit que hi ha tantes coses que li agrada fer que no tindria temps d'escriure una novel·la.

L'acte ha reunit força públic, la majoria alemanys, tant lectors seus com segurament curiosos atrets per la figura de Monzó després del seu discurs inaugural, tant comentat. No li ha costat gaire a l'escriptor fer riure l'auditori amb les seves explicacions i amb la història que ell mateix ha llegit d'un dels seus llibres.
Anar al contingut