L'Espanyol s'acomiada de Montjuïc amb un "hat-trick" de Tamudo al Màlaga (3-0)

Tarda històrica la de l'Espanyol aquest diumenge. L'equip blanc-i-blau ha tancat una agònica temporada amb un triomf solvent carregat d'emotivitat en una jornada que passarà a la posteritat. Els de Pochettino han derrotat el Màlaga per 3-0 amb un "hat-trick" de Tamudo, el primer del capità periquito en la seva carrera, just quan més s'especula amb l'adéu del de Santa Coloma. Amb aquesta victòria l'Espanyol ha posat punt final a 12 temporades a Montjuïc, i jugadors com el mateix Tamudo, Kameni, Nené i Sergio Sánchez podrien haver jugat el seu últim partit com a espanyolistes.

Sis mesos i mig després, Raúl Tamudo ha tornat a veure porteria. El davanter periquito, que passava per una greu crisi golejadora, ha marcat un "hat-trick" al Màlaga per donar la victòria a l'Espanyol davant el Màlaga per 3-0 i brindar un comiat excepcional en una jornada històrica.

El club blanc-i-blau ha tancat la temporada amb un nou triomf -el vuitè en les deu darreres jornades- i posa així el llacet a una segona volta brillant que ha permès a l'equip assegurar-se la permanència després d'una temporada molt complicada. I a més ho ha fet amb tres gols del capità. Tamudo ha segellat de la millor manera possible -mai abans havia signat un "hat-trick"- l'adéu de l'Espanyol a 12 temporades a la muntanya màgica abans de marxar a la seva nova casa, Cornellà.

Els de Pochettino han sortit a totes i en deu minuts inicials completíssims han deixat sense arguments un Màlaga que no ha aparegut en cap moment. Ja en el minut sis Tamudo ha fet el primer després que una vertical assistència de Luis García el deixés sol davant Arnau.

L'1-0 no ha fet res més que donar ales a un Espanyol que ha continuat castigant la defensa andalusa. Tot just després del gol Nené, en dues claríssimes ocasions, ha fet lluir Arnau. Més tard ha tornat a ser Tamudo, en dues noves aproximacions, qui ha tingut el segon a tocar però el capità ha hagut d'esperar al minut 42 per ampliar el marcador. El davanter de Santa Coloma ha caçat una centrada de David García a l'interior de l'àrea per, trencant el fora de joc i sol en el punt de penal, batre Arnau amb el segon gol de la tarda.

El 2-0 ha estat poca recompensa per les moltes oportunitats que ha tingut l'Espanyol en tota la primera part. I només començar la segona meitat tants mèrits han trobat recompensa i Tamudo, en el 53, ha tancat la golejada. Ha estat de penal després d'una falta de Weligton sobre el mateix Tamudo que, de retruc, també ha suposat l'expulsió del defensa del Màlaga.

El "hat-trick" ha posat punt final al partit ja que els andalusos només han pogut crear perill en una falta que Luque ha enviat al travesser. Més enllà d'això, els de Manolo Tapia no han aparegut a l'àrea de Kameni i l'Espanyol ha pogut viure una segona part molt plàcida i d'autèntica festa.

Més comiats?

Perquè més enllà de l'adéu a l'estadi olímpic aquest partit també podria significar el comiat de jugadors importants a l'Espanyol les darreres temporades. Tamudo, Kameni, Nené, Sergio Sánchez, Lola, Rufete podrien haver disputat el seu últim partit amb la samarreta blanc-i-blava. En els propers dies moltes d'aquestes incògnites -inclosa la continuïtat de Pochettino- s'hauran de resoldre pel bé del futur de l'Espanyol.