L'Espanyol guanya, però, no brilla en l'amistós davant de l'Os Belenenses (0-2)

L'Espanyol s'ha acomiadat de la gira portuguesa amb una còmode però gens brillant victòria sobre l'Os Belenenses per 0 gols a 2. Tot i refer-se del decebedor empat contra l'Académica de Coïmbra amb aquest triomf, l'equip blanc-i-blau continua sense oferir, encara, una imatge de sòlid conjunt tal com busca amb insistència Tintín Márquez. Els lusitans han dominat una primera part avorrida però ha estat a la segona meitat quan l'Espanyol, sense dominar en excés, ha pogut trencar l'empat inicial amb els gols de Rufete i Tamudo.

Tot i no fer un gran partit, l'Espanyol ha saldat amb un triomf el seu compromís amistós davant l'Os Belenenses. Un resultat que necessitava el conjunt de Tintín Márquez després del decebedor empat amb l'Acadèmica de Coïmbra. Però malgrat la victòria per 0-2 (gols de Rufete i Tamudo, tots dos a la segona part) l'equip blanc-i-blau continua sense oferir la seva cara més sòlida, més consistent.

Ho ha demostrat la mala primera part dels catalans. Com ja va passar a Manchester i com va succeir a Coïmbra, l'Espanyol ha tingut problemes per portar el perill a la porterira contrària tot i la clara aposta dels perquitos pel joc ofensiu, plasmat tàcticament amb un ambiciós 4-3-3. A l'hora de la veritat, però, l'equip continua pagant la poca fluïdesa, la falta de combinació entre el mig del camp i la davantera. Com en els dos enfrontaments anteriors, l'Espanyol amb prou feines ha xutat a la porteria dels lisboetes, demostrant així l'absència de profunditat del seu joc.

L'Os Belenenses, setens a la passada lliga portuguesa, no han ofert millor cara però seves han estat les oportunitats més clares en la primera meitat. Les aturades de Kameni, però, han evitat les aproximacions dels lisboetes, especialment davant els xuts de Macho i Gómez només començar el partit. Els de Belém han portat la iniciativa però més per la incapacitat del conjunt català que no pas per propis mèrits.

Rufete i Tamudo lideren la reacció

Durant els segons 45 minuts, en canvi, l'Espanyol ha semblat reaccionar, coincidint amb el canvi de sistema, que ha retornat al 4-4-2. Tintín Márquez ha canviat pràcticament tot l'onze -només Torrejón i Sergio Sánchez han continuat- i només començar Rufete ha obert el marcador en rematar a plaer un refús del porter Julio César a xut de Tamudo, després que el de Santa Coloma entrés per la banda esquerra combinant a la perfecció amb Julián en la millor jugada de combinació dels espanyolistes. L'Os Beleneneses ha reaccionat i de nou Macho i José Pedro han estat a punt de marcar però cap d'ells ha estat encertat, com tampoc ho ha estat Tamudo en errar un penal en el minut trenta de la segona.

Cinc minuts després, però, el capità blanc-i-blau ha corregit el seu error amb un gol de murri marca de la casa. Just en la jugada posterior a un gol anulat per fora de joc dels portuguesos, Tamudo ha aprofitat una indecisió en una sortida del porter lisboeta per recollir una centrada de Rufete i marcar el segon a plaer. Els locals ja no han pogut reaccionar i l'Espanyol, doncs, ha pogut segellar amb un triomf el seu últim partit a Portugal abans de marxar cap a Holanda per continuar amb la preparació abans de l'inici del campionat de Lliga.