Primera Divisió

L'Espanyol cau golejat a San Mamés per 4 a 1 en una desastrosa actuació de Puentes Leira

L'Espanyol va caure golejat en la seva visita a San Mamés per 4 a 1 en un partit marcat per la desastrosa actuació de l'àrbitre Puentes Leira, que va perjudicar greument l'equip blanc-i-blau. L'Espanyol es va avançar amb un gol de Maxi Rodríguez als 14 minuts però l'Athletic va empatar amb un penal inexistent transformat per Larrazábal. En una segona part desastrosa, Gurpegui, Urzaiz i Etxeberría van completar la golejada. Aquest resultat deixa l'Espanyol com a cuer de la Primera Divisió amb 7 punts.

Després d'un inici de domini tímid de l'Espanyol, l'Athletic de Bilbao va crear la primera ocasió del partit amb un cop de cap d'Urzaiz a les mans d'Argensó. Als 14 minuts, l'Espanyol va inaugurar el marcador. Una precisa centrada d'Iván de la Peña al segon pal la va rematat Maxi Rodríguez al fons de la porteria davant la passivitat de la defensa local. L'alegria blanc-i-blava només va durar 4 minuts, el temps que va trigar Puentes Leira en xiular un inexistent penal d'Amaya sobre Etxeberría. Larrazábal va transformar la pena màxima enganyant Argensó. Amb l'empat a un, el partit es va travar molt per les nombroses faltes comeses per part dels dos equips i gairebé no van arribar amb perill a l'àrea rival. Abans d'arribar al descans, Puentes Leira va expulsar amb targeta vermella directe l'entrenador de l'Espanyol, Ramon Moya, per protestar de forma reiterada. L'Athletic va marcar el gol de la remuntada als 4 minuts de la represa. El jove Gurpegui va rematar amb el cap al fons de la porteria una centrada des de la banda dreta. Navas, sota pals, no va poder evitar el gol. L'Espanyol no va demostrar cap poder de reacció i Ramon Moya va fer un doble canvi en busca d'un revulsiu en la punta d'atac. Luque i Milosevic van entrar per De la Peña i Àlex Fernández. Puentes Leira va continuar amb la seva desastrosa actuació i va deixar l'Espanyol amb deu jugadors per l'expulsió de Roger a falta de 25 minuts per al final del partit. Amb superioritat numèrica, l'Athletic va fer el gol de la sentència al minut 70. Yeste va centrar al segon pal i Urzaiz, tot sol, va afusellar Argensó sense cap mena d'oposició. En ple domini bilbaí, Joseba Etxeberria va marcar el quart amb un xut creuat des de la frontal de l'àrea. En una segona part desastrosa de l'equip blanc-i-blau, Argensó va salvar el cinquè en una gran jugada d'Urzaiz, que va deixar d'esperó per Ezquerro, i el seu xut es va estavellar als peus del porter. El calvari per a l'equip de Ramon Moya a San Mamés va acabar amb una golejada en contra que deixa els blanc-i-blaus en l'última posició de la classificació amb només 7 punts.