Barcelona // Nereida Carrillo

Les xarxes socials difonen convocatòries contra l'apagada de TV3 al País Valencià

Les xarxes socials bullen des d'aquest dijous al vespre per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià després de més d'una vintena d'anys. Tant a Twitter com a Facebook hi van aparèixer de seguida comentaris de rebuig i després convocatòries per protestar davant el Palau de la Generalitat Valenciana. A més, els usuaris del 3cat24 ens deixen un bon grapat de comentaris.

Actualitzat
Les xarxes socials han servit d'eina per canalitzar el rebuig i la mobilització contra l'apagada de TV3 al País Valencià. Facebook i Twitter s'han fet ressò de dues convocatòries: una, la de la Plataforma Valenciana de TVC que fa una crida per concentrar-se el dijous 24 de febrer a les 6 de la tarda a València davant les Corts Valencianes; la segona convocatòria, aquest mateix divendres a les 8 del vespre també davant les Corts Valencianes.

A més d'aquestes dues crides a través de la xarxa per protestar al carrer, també han sorgit d'altres iniciatives com ara la protesta digital que han dut a terme entitats i particulars que han enfosquit els seus webs i blogs. L'ús de les etiquetes #sensesenyal i #volemtv3, que continuen sent aquest divendres "trending topics" o principals temes d'interès a tot l'estat espanyol, s'ha estès.

Aquest divendres també hi ha hagut ciberatacs al web de la Generalitat Valenciana, una acció que el govern de Francisco Camps veu com "gairebé terrorista".

La xarxa, la primera a reaccionar

Twitter i Facebook recullen des d'aquest dijous al vespre un degoteig constant de comentaris per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià després que Acció Cultural decidís tancar tots els repetidors que emeten el senyal per les amenaces del govern de Francisco Camps de multar amb 120.000 euros mensuals l'entitat si continuava donant senyal aquest divendres.

A Twitter els hashtags #sensesenyal i #volemtv3 es van situar en només unes hores entre els "trending topics", mentre que al Facebook es va començar a estendre una crida per canviar la foto del perfil dels usuaris per una imatge en què es pot veure una màscara amb la boca tapada per unes cintes i s'hi pot llegir al fons "Llibertat d'expressió" i "Sí a TV3" o bé posar com a imatge del seu perfil un quadre negre.

Les reaccions dels usuaris del 3cat24

Els usuaris del 3cat24 hi diuen la seva a través del Facebook del 3cat24 i també en els comentaris al web, entre els quals trobem alguns d'internautes del País Valencià que recorden programes de TV3 que veien fins ara i que ja no ho poden veure a través de la televisió, tot i que sí a través d'internet.


Anar al contingut