Jocs Olímpics

Les seleccions espanyoles de bàsquet i handbol es juguen avui l'accés a les finals dels Jocs

Aquest divendres és un dia crucial per a les aspiracions de le delegació espanyola a Pequín. Després de les decepcions en atletisme, el bàsquet i l'handbol tenen avui la possibilitat d'assegurar-se una medalla sempre que aconsegueixin classificar-se per a les seves respectives finals. L'equip de Gasol, Rudy i companyia se les veurà amb la Lituània de Jasikevicius mentre que el combinat entrenat per Juan Carlos Pastor s'enfrontarà a Islàndia. El piragüista David Cal també disputarà la final dels mil metres en la classe C1.

Actualitzat

El bàsquet espanyol podria tornar a una final olímpica 24 anys després. La selecció dels Calderón, els Gasol, Rudy, Ricky i companyia podrien emular aquest divendres la gesta dels Epi, Arcega, Corbalán, Jiménez, Margall i Martín aconseguida a Los Angeles 84. Tot depèn del partit que aquesta tarda els enfrontarà a Lituània. 

L'equip d'Aíto sembla arribar en bon moment a la crucial semifinal després d'una primera fase amb moltes llacunes i força irregularitats. El convincent triomf davant Croàcia fa pensar que Espanya, si juga al màxim de les seves possibilitats, no hauria de patir més del compte per accedir a la lluita per l'or. Al seu davant, el conjunt espanyol es trobarà una Lituània que només ha perdut contra l'Argentina en la fase prèvia i que compta amb Sarunas Jasikevicius com a excel·lent director de joc i amb Siskauskas i Kaukenas com a perilloses armes des del perímetre. Lituània ha encadenat des del seu debut a Barcelona 92 tres bronzes i un quart lloc. L'altre lloc de la final se'l disputaran els EUA i l'Argentina. Els sud-americans ja van derrotar els nord-americans en les semifinals de Sidney.

Islàndia es creua amb Espanya

Com en el bàsquet, la selecció espanyola d'handbol és una de les favorites a penjar-se medalla. Un metall que bé podria ser de plata o bé d'or si el conjunt de Juan Carlos Pastor derrota avui també Islàndia en una de les semifinals del torneig. El joc aparentment simple però sempre rocós i dur dels nòrdics dificulta les aspiracions d'una selecció, l'espanyola, que ha necessitat massa la inspiració dels porters -Hombrados però també un genial Barrufet- per anar creixent al llarg de la competició.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut