Barcelona

Les sales de concerts catalanes organitzaran actes gratuïts per denunciar el tancament "indiscriminat" de locals

Les sales de concerts catalanes estan en peu de guerra pel tancament de locals a causa del soroll, com ha passat recentment a Barcelona amb La Paloma. L'associació que les agrupa, l'ASACC, denuncia l'actuació "indiscriminada" de les administracions i reclama que "deixin de tractar la música com un soroll per tractar-la com una expressió cultural". Per l'ASACC, és un error que la fressa que es fa al voltant de les sales es combati mitjançant la clausura de locals, una actitud que, segons diuen, es guia "bàsicament per uns rèdits electorals". Com a mesura de protesta, cada sala acollirà un concert gratuït la setmana del 5 a l'11 de febrer.

Actualitzat
L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya considera que l'actuació de les administracions "criminalitza" el sector i reclama un canvi de política que suposi "obrir un procés d'estudi de solucions concretes per a cada cas". En un manifest, les sales de concerts també demanen la creació d'un consorci entre el govern espanyol, la Generalitat i els ajuntaments que permeti adaptar els locals a la normativa i millorar-ne els equipaments. D'aquesta manera, creuen que es podrien solucionar les molèsties "sense condemnar a mort" els locals.

Sobre el cas concret de La Paloma, l'ASSAC destaca que el local va fer "inversions milionàries d'insonorització" i "campanyes de civisme entre els clients", un esforç que pensen que no es va tenir en compte. L'associació també opina que si La Paloma fos un teatre no s'hauria tancat, perquè "no és políticament correcte". L'ASSAC denuncia el tancament d'altres sales, com el London Bar o el Jazzsi de Barcelona i la Zero de Tarragona. En protesta per aquestes actuacions, cada sala acollirà un concert gratuït la setmana del 5 a l'11 de febrer.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut