Barcelona

La sala de ball La Paloma continuarà funcionant fins a principis d'any malgrat l'ordre de tancament

La centenària sala de festes La Paloma de Barcelona ha obert portes amb tota normalitat malgrat l'entrada en vigor de l'ordre de cessament de l'activitat dictada per l'Ajuntament perquè no compleix les mesures d'aïllament acústic. Per aquest mateix motiu, en l'últim any, han tancat un centenar de locals de Gràcia i Ciutat Vella. En el cas de La Paloma ja es veurà què acabarà passant a partir de l'1 de gener, que és el pròxim termini donat per l'Ajuntament.

Actualitzat
Puntualment, a les sis de la tarda, com cada dissabte, La Paloma ha obert les portes. Els clients, tot i que saben que qualsevol dia la poden trobar tancada, volen continuar fidels a la cita fins a l'últim moment.

De fet, el públic de la tarda, format principalment per gent gran, no és el causant de les molèsties de soroll als veïns. És quan la sala es converteix en discoteca, a partir de les deu de la nit, el que ha provocat les protestes dels veïns, sobretot per l'incivisme de la clientela a fora al carrer. La majoria de denúncies de soroll són per aquest motiu, encara que només un 10% dels expedients oberts acaba amb el tancament dels locals.

Lluís Gallardo, de l'Associació contra la Contaminació Acústica, denuncia una certa permissivitat per part de les autoritats i assegura que es tanquen menys locals dels que s'haurien de tancar. També critica que certs locals emblemàtics, amb el suport mediàtic dels mitjans de comunicació, se saltin la llei.

En canvi, els empresaris de locals d'oci nocturn creuen que l'Ajuntament està ofegant el sector amb el tancament de locals i veuen amb preocupació el futur del negoci. Fernando Martínez Iglesias, secretari general de la Federació d'Oci Nocturn, alerta davant d'un creixent empobriment de l'oferta i de la manca d'inversions. 

La gerent de La Paloma, Mercè March, ha acusat l'Ajuntament de falta de diàleg i ha dit que la sala paga per un problema que afecta tota la ciutat. En principi, La Paloma continuarà l'activitat fins que no hi hagi l'ordre de precintament, que tot fa preveure que serà el mes de gener.

La Paloma és una sala de ball centenària per la qual han passat la major part d'artistes i músics del país i és un referent indiscutible de les nits de la ciutat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut