Barcelona

Les primàries al PSC que enfrontaran Hereu i Tura seran el 19 de febrer

Les eleccions primàries al PSC per escollir si serà Montserrat Tura o Jordi Hereu qui es presenti a les municipals de Barcelona seran el 19 de febrer. Així ho ha decidit el comitè electoral dels socialistes, que s'ha reunit aquest migdia per enllestir el calendari per elegir candidat de cara a les eleccions municipals del maig. Tots dos precandidats han acceptat un cara a cara amb el seu rival. La campanya per les primàries serà, doncs, del 4 al 18 de febrer. Hi podran participar els 3.416 militants i 8.616 simpatitzants de Barcelona.

Actualitzat
Hereu i Tura es reuneixen amb Montilla

L'alcalde Jordi Hereu s'ha reunit aquest divendres amb el primer secretari del PSC, José Montilla, per explicar-li la seva intenció de presentar-se a les primàries. També ho ha fet Montserrat Tura. Tots dos han obtingut la mateixa resposta de l'expresident de la Generalitat: la promesa que el PSC mantindrà la "neutralitat" durant el procés de primàries. També els ha demanat que aprofitin el procés de primàries per confrontar el model socialista al del seu rival més directe, el convergent Xavier Trias.

A la sortida de la reunió, Hereu ha proposat que no es demanin avals per començar aviat la confrontació d'idees entre ell i Montserrat Tura. L'actual alcalde de Barcelona també ha deixat clar el seu compromís amb la ciutat. Un compromís que ha assegurat que mantindrà "evidentment" fins l'últim dia d'aquest mandat, que ha recordat que és el "dia anterior del proper mandat".

A les voreres del carrer Nicaragua també ha parlat Montserrat Tura, que ha admès que a José Montilla no li ha agradat "la manera en què ha provocat aquesta situació". De fet, Tura ha revelat prèviament a "Els matins" de TV3 que no és la candidata de Montilla, si bé és cert que l'expresident sempre ha evitat pronunciar-se públicament a favor que Hereu repetís com a alcaldable.

Malgrat que Jordi Hereu no vol que Tura necessiti avals per participar a les primàries, l'exconsellera dels governs de Pasqual Maragall i José Montilla ha assegurat que no li molesta recollir-los ja que això suposa un contacte amb els militants. De fet, Tura ja ha recollit més de 1.000 avals de militants i simpatitzants.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, José Montilla, ha declinat fer declaracions a la sortida de la seu socialista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut