La Via Laietana, abans de la remodelació
La Via Laietana quedarà del tot tallada en els dos sentits només un dia, el 7 d'agost (Europa Press)

Les obres d'estiu a Barcelona: mapa amb les principals afectacions

L'Ajuntament preveu un estiu menys complicat que altres anys i destaquen les intervencions a la Via Laietana, a la superilla de l'Eixample i al metro

Irene Vaqué ReigActualitzat

Aquest estiu hi haurà a Barcelona 183 obres a l'espai públic, però l'afectació a la mobilitat serà menys important que altres anys, segons l'Ajuntament, perquè no estaran concentrades ni afectaran accessos crucials.

Destaca la continuació de la reforma de la Via Laietana, l'única via principal afectada, que només estarà del tot tallada el 7 d'agost.

També continuaran les obres de pacificació de Pi i Margall, al districte de Gràcia.

Les obres de més envergadura seran les d'inici de la superilla de l'Eixample, per convertir els carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona en eixos verds.

La data d'inici dels treballs s'ha de concretar. Es reduirà la circulació a un carril en tots els carrers afectats, però en cap moment la circulació quedarà tallada del tot i sempre s'hi podrà passar per accedir a comerços, guals i zones de càrrega i descàrrega.

Ara bé, el recorregut ja no es podrà fer en línia recta, perquè no es podran fer més de dos trams de carrer seguits en el mateix sentit. 

Entre les obres d'urbanització que també començaran aquest estiu destaquen les del carrer Menéndez y Pelayo i de l'avinguda Joan XXIII, que formen part del conjunt d'actuacions de l'Espai Barça.

 

 

El pressupost per a totes les obres de l'estiu a Barcelona és de 23,5 milions d'euros. Consulta al web de l'Ajuntament totes les obres de l'estiu. 

A la Via Laietana, les obres provocaran diferents afectacions segons el moment, com s'explica en aquest mapa.

 

 

També s'implantaran les zones verdes de la Marina del Prat Vermell, Torre Baró i la colònia Castells.

Obres també al transport públic

Les obres a peu de carrer no es preveuen especialment complicades aquest estiu, en què els usuaris del transport públic hauran de tenir en compte les alteracions del servei a les línies 5 i 3 del metro, on un tram estarà inoperatiu tot l'estiu.

Pel que fa a la línia 5, fins al 31 de juliol hi haurà afectacions al tram Sagrera-Horta, i de l'1 al 31 d'agost al tram Sagrera-Carmel. Pots consultar les alternatives en aquesta notícia.

 
 

A la línia 3, les obres de retirada d'amiant implicaran que l'estació de Drassanes estigui inoperativa entre l'1 i el 17 d'agost, amb servei parcial de Zona Universitària a Paral·lel i de Liceu a Trinitat Nova.

En el cas de Rodalies, les obres seran a l'R2, per posar en funcionament la nova estació de Sant Andreu i deixar les vies de la Sagrera en la situació definitiva.

A més, començaran les obres de serveis prèvies a les de construcció de la nova línia 8 entre plaça d'Espanya i Gràcia i continuaran les de l'estació de metro de la línia 9 a Sarrià.

Més obres de carrils bici

També es mantenen les obres dels nous carrils bici ja començats als carrers de Sants i Manso i, en paral·lel, es continuarà amb els treballs del de Sant Andreu Sud.

Des d'aquest juliol també s'ha implantat un altre carril bici al carrer Ferran.

 

ARXIVAT A:
InfraestructuresUrbanisme
Anar al contingut