Un tren de Rodalies passant per Montcada i Reixac (ACN/Albert Segura)
Un tren de Rodalies passant per Montcada i Reixac (ACN/Albert Segura)

Les obres de soterrament del tren a Montcada duraran set anys, però no tenen data d'inici

Se soterrarà un tram de 4 quilòmetres a l'alçada del barri de Can Sant Joan i s'afegirà una tercera via per ampliar la capacitat del sistema ferroviari

RedaccióActualitzat

Llum verda definitiva al soterrament del tren a Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. El Ministeri de Transports ha adjudicat les obres per eliminar una de les tres vies que travessen la ciutat, la de la línia R2.

Se soterrarà un tram de 4 quilòmetres a l'alçada del barri de Can Sant Joan fins al barri de Vallbona, ja a la ciutat de Barcelona. També hi passarà una tercera via per ampliar la capacitat i resiliència del sistema ferroviari.

Això també significarà la remodelació de l'estació i, sobretot, l'eliminació dels dos passos a nivell que hi ha al centre de Montcada, on han mort atropellades 179 persones. El soterrament de la via del tren ha estat una reivindicació històrica del veïnat de la ciutat.

 

Ajuntament i plataforma veïnal celebren l'anunci

L'obra serà executada per l'UTE integrada per Comsa, FCC i Ferrovial, amb un pressupost de 540 milions d'euros, i es preveu que duri set anys. L'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, s'ha mostrat satisfet per la notícia i ha afirmat que augmentarà la seguretat per a vianants i vehicles.

Egea també ha defensat que el soterrament de les vies facilitarà la integració entre els diferents barris. L'obra representarà, ha afegit, "la gran transformació de la nostra ciutat".

Des de la Plataforma pel Soterrament del Tren de Montcada i Reixac també han celebrat l'anunci. Han recordat que és una lluita "que ve de molt llarg", però han avisat que, encara que està signada l'obra, "encara queden escales per pujar" perquè les obres encara no tenen calendari d'inici.

 
Un dels passos a nivell que s'eliminaran amb les obres a Montcada i Reixac

Remodelació de l'estació de Montcada-Bifurcació

A banda de la integració del ferrocarril al municipi, el ministeri ha adjudicat les obres de remodelació de l'estació de Montcada-Bifurcació per 30,2 milions d'euros. Aquesta obra la farà l'UTE integrada per Dragados i Tecsa Empresa Constructora.

L'objectiu d'aquesta actuació és incrementar la capacitat de la infraestructura de les línies R3, R4, R7 i R12, que circulen per l'estació. El projecte permetrà dotar les instal·lacions de plena accessibilitat suprimint les barreres arquitectòniques amb un nou pas inferior, la remodelació d'andanes i la construcció d'ascensors.

ARXIVAT A:
Urbanisme Renfe
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut