Les cinc components de Macedònia
Les cinc components de Macedònia

Les Macedònia s'acomiaden dels escenaris després de vint anys de carrera

El grup diu adeu amb el disc "Papallones" i preparen un concert final amb totes les generacions de cantants per a la primavera del 2021

Actualitzat

El grup Macedònia dirà adeu de manera definitiva la primavera del 2021. Gairebé dues dècades després de trepitjar per primer cop un escenari, les cinc fruites actuals de Macedònia i el creador del grup, Dani Coma, han decidit posar data final al grup. Serà d'aquí un any amb un concert de comiat conjunt amb la participació de totes les generacions de Macedònia.

"Papallones" és l'últim disc de la banda, un títol que representa una manera de "donar-se ales a ells mateixos", a les noies, als músics i als creadors del projecte. Un disc amb cançons amb temàtiques com el canvi climàtic o el fet que t'agradi una persona del mateix sexe

Marxen satisfets d'haver musicat generacions de nens i nenes d'entre sis i dotze anys. Però asseguren que cada cop costa més trobar un forat en la música adreçada a aquesta franja d'edat:

"Hi ha un salt massa gran entre l'animació infantil i la música jove. Hem omplert un buit durant 20 anys i ara no marxem cansats dels escenaris ni de fer cançons, sinó de reivindicar constantment aquesta figura, que no hi és." 


Gina Santaló, una de les fruites de l'última generació de les Macedònia, creu que cada cop als nens els agrada música de més grans:

"Això és el que ho ha fet trontollar una mica tot. Cada cop tothom s'avança més."

Quan van saber que Macedònia s'acabava, van sentir "peneta", però saber que són les últimes "també mola i els fa il·lusió". 

Dani Coma considera que la falta d'oferta musical en aquesta edat representa un problema pedagògic: "Fem créixer els nens massa ràpid". 

El grup Macedònia en una imatge d'arxiu
El grup Macedònia en una imatge d'arxiu
ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut